Κ. Τριανταφυλλίδης: Εκλογές τον Ιούλιο. Προηγείται η διαλεύκανση των περιστάσεων που οδήγησαν στο ατύχημα

Με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα το τοπικό στέλεχος της ΝΔ Κ. Τριανταφυλλίδης ζητά από τον Πρωθυπουργό την προκύριξη των εκλογών τον Ιούλιο λόγω του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Κύριε Πρωθυπουργέ Kyriakos Mitsotakis,

Τίποτα δεν είναι πια ίδιο μετά το προχθεσινό δυστύχημα. Το τραύμα που άνοιξε στο σώμα της Κοινωνίας είναι βαθύ και δεν πρόκειται άμεσα να επουλωθεί.

Όλες οι έως τώρα φιλότιμες προσπάθειες της Κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση του Κράτους έχουν ηθικά, ψυχολογικά και πολιτικά συντριβεί πάνω στην εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη.

Όμως, κε Πρωθυπουργέ το τελευταίο που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία αυτή τη στιγμή είναι ΕΚΛΟΓΕΣ! Μια εκλογική μάχη με στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις χωρίς ενσυναίσθηση και χωρίς ψυχική επαφή με τους πολίτες, που θα μειώσει περαιτέρω τη νομιμοποίηση των θεσμών και, τελικά, του ίδιου του δημοκρατικού πολιτεύματος στα μάτια των πολιτών.

Αυτό που ζητούμε όλοι, που απαιτούμε, από την κυβέρνηση και από εσάς προσωπικά, είναι η πλήρης διαλεύκανση όλων των περιστάσεων που οδήγησαν στο δυστύχημα – έγκλημα. Και, κυρίως, η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις συγκοινωνίες, στην καθημερινότητα, στην κοινωνική μας ζωή.

Οι Έλληνες πολίτες σας έδωσαν το 2019 την εντολή που ζητήσατε. Έκτοτε σαν στηρίζουν ανελλιπώς στις αλλεπάλληλες κρίσεις που περνάει η πατρίδα μας. Όλα δείχνουν, μάλιστα, ότι θα επιβεβαιώσουν εκ νέου αυτή την εμπιστοσύνη όταν έρθει η ώρα.

Η κυβερνητική σας θητεία λήγει σύμφωνα με το Σύνταγμα στις αρχές Ιουλίου. Συνεπώς έχετε 4 ολόκληρους μήνες μπροστά σας, για να παράξετε έργο, να αποκαταστήσετε την εμπιστοσύνη των πολιτών στο Κράτος, να αποδείξετε ότι δεν είναι αυτή η Ελλάδα, όπως είπε ένας προκάτοχός σας.

Ζητάμε από εσάς ΠΡΙΝ ζητήσετε απαντήσεις από τους πολίτες στην κάλπη να δώσετε ΕΣΕΙΣ τις απαντήσεις με πράξεις και πολιτικές. Έχετε τον χρόνο, έχετε την εμπιστοσύνη της Βουλής, έχετε την πολιτική νομιμοποίηση. Θέλουμε από τον πρωθυπουργό να μην αποδράσει δια των εκλογών, όπως έκανε ένας άλλος προκάτοχός σας, αλλά να σταθεί στα ίσια απέναντι στο πρόβλημα και να το αντιμετωπίσει. Με τη στήριξη, φυσικά, της Κοινωνίας.

Όχι, δεν είναι ο κύριος Τσίπρας απέναντι σας. Απέναντι σας είναι η ίδια η Ιστορία.