Οι επαγγελματίες της Ξάνθης μπορούν, οι τοπικοί άρχοντες θέλουν;

ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ Ο «ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ» ΣΤΟΝ “ΜΑΙΑΝΔΡΟ”

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Με αφορμή την επίσκεψη του «Δρομέα Θράκης» στον Νέστο  και μιας ομάδας 55 πεζοπόρων από την Αλεξανδρούπολη στην διαδρομή Νέστος Κρωμνικό και υπεύθυνο αποστολής τον Δημήτρη Κωστόπουλο, όλοι αυτοί φιλοξενήθηκαν  μετά από πεζοπορία 4 ωρών για φαγητό και καφέ στην ταβέρνα Μαίανδρος στην Γαλάνη του Νέστου, όπου η υπεύθυνη Μαρία Αλεξανδρίδου, έδωσε ρεσιτάλ στην εξυπηρέτηση τους με την ποιότητα του καφέ, των εδεσμάτων και των λογικών τιμών,  δείγμα ότι οι Ξανθιώτες επαγγελματίες στηρίζουν τον τοπικό εναλλακτικό τουρισμό  σε πείσμα της τοπικής πολιτικής ελίτ που κάνει τα πάντα για να μην στηριχθεί, χαμένη σε ασκήσει επί χάρτου.

Στην συνομιλία μας με τον Δ. Κωστόπουλο, αρχηγό της αποστολής, βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι Θρακικές αποστολές στον πανέμορφο χώρο των Τεμπών του Νέστου, στηρίζουν τις τοπικές οικονομίες αφού είναι τρίτη φορά τον τελευταίο καιρό που η Ταβέρνα Μαίανδρος στην Γαλάνη, εξυπηρετεί ομάδες συμπολιτών μας που έρχονται από κάθε γωνιά της Θράκης να απολαύσουν το πανέμορφο τοπίο και τις απείρου κάλους πεζοπορικές διαδρομές και καταλύουν σε πανέμορφες τοπικές επιχειρήσεις για να απολαύσουν την Ξανθιώτικη θαλπωρή, την φιλοξενία και τα θαυμάσια εδέσματα.

Όπως ανέφερε ο κ. Κωστόπουλος, ένας από τους σκοπούς του «Δρομέα Θράκης», είναι η ενίσχυση των τοπικών οικονομιών, αφού οι πολυπληθείς ομάδα τους, εκτός από την γαλήνη και ομορφιά που εισπράττει από τις πανέμορφες διαδρομές, εισπράττει  γνώσεις από τους κατοίκους των περιοχών που επισκέπτονται αλλά και δίνουν ελπίδα στις τοπικές επιχειρήσεις, μικρές ή μεγάλες, μικρή σημασία έχει, ότι δεν χάθηκαν όλα στην Θράκη.

Και επειδή πολύς λόγος γίνεται τώρα τελευταία στην Ξάνθη για την τοπική τουριστική ανάπτυξη και ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, θα μπορούσαν κάλλιστα με υπομονή, επιμονή και κυρίως θέληση, οι τοπικοί ταγοί, να στηρίξουν ακόμη περισσότερο αυτές τις μεμονωμένες πρωτοβουλίες των επαγγελματιών.

Τελικά για μία ακόμη φορά η ταβέρνα «ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ» έβγαλε ασπροπρόσωπη την Ξάνθη στους πρεσβευτές του Έβρου και της Αλεξανδρούπολης, λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού.

Να συγχαρούμε την Μαρία Αλεξανδρίδου, υπεύθυνη της ταβέρνας «Μαίανδρος» που στην κυριολεξία φυλάττει Θερμοπύλες τους χειμερινούς μήνες και στέλνει το μήνυμα σε όλες τις γωνιές της Θράκης, ότι η Ξάνθη και η περιοχή του Νέστου είναι παρούσα.

Δείχνει ότι οι επιχειρηματίες της Ξάνθης θέλουν να αναδείξουν τον τόπο μας, οι τοπικοί πολιτικοί ταγοί;