Ηλίας Ασκαρίδης: Συγνώμη από τις Ξανθιώτισες αλλά … Θέλουμε να διαφημίσουμε το καρναβάλι μας

Το σχέδιο του ξεδίπλωσε ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ηλίας Ασκαρίδης αναφορικά με την διεξαγωγή του καρναβαλιού και την προβολή πανελλήνια του θεσμού

«ΘΕΛΑΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕΤΤΥ, ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ –  Ο ΝΕΖΟΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ»

Τον ρωτήσαμε γιατί δεν ακολούθησε την «πεπατημένη» που υιοθέτησε ο πρώην πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού Π. Λύρατζης, δηλαδή η βασίλισσα του καρναβαλιού να ψηφίζεται από τους συλλόγους και αφού ζήτησε συγνώμη από τις Ξανθιώτισσες, ανέφερε ότι η εν λόγω βασίλισσα του καρναβαλιού έχει αναγνωσιμότητα και τίτλο, είναι μοντέλο και εστεμμένη star, αυτό, θα έχει ως συνέπεια να προβληθεί από τα μεγάλα κανάλια και σάιτ και κατά συνέπεια η πόλη μας και το καρναβάλι της. «Σαφέστατα και έχουμε όμορφες κοπέλες στην Ξάνθη, οι οποίες θα μπορούσαν κάλλιστα να παίξουν τον ρόλο της βασίλισσας του καρναβαλιού όμως, πέραν των ορίων της Ξάνθης, δεν τις γνωρίζει κανένας. Ίσως τις αδικώ και ζητώ συγνώμη από τις Ξανθιώτισσες όμως, στόχος μας είναι να προβληθεί η πόλη μας και το καρναβάλι μας. Μην ξεχνάτε ότι για τρία χρόνια το καρναβάλι της Ξάνθης, λόγω της πανδημίας, σχεδόν εξαφανίσθηκε από τον πανελλαδικό χάρτη. Άρα, έπρεπε να κάνουμε κάτι παραπάνω για την προβολή του με σκοπό την προσέλκυση των τουριστών – επισκεπτών».

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο Ηλίας Ασκαρίδης, υπάρχει ενδιαφέρων από την Ρουμανία, την Βουλγαρία και την Τουρκία. «Ιδιαίτερα μάλιστα από την Γερμανία, μας ζήτησαν το πρόγραμμα για να επισκεφθούν το τελευταίο 4ήμερο του καρναβαλιού την πόλη μας. «Πρέπει να φέρουμε κόσμο στην πόλη μας, να δουλέψουν οι επαγγελματίες, να κουνηθεί η αγορά που χειμάζει εδώ και αρκετό καιρό.

Μπέττυ Μαγγίρα.

Ρωτήσαμε ποιος θα παρουσιάσει το καρναβάλι και επιβεβαίωσε το γεγονός ότι θα το παρουσιάσει ο Νέζος. «Εμείς θέλαμε την Μπέττυ Μαγγίρα, αλλά το πρόγραμμα της ήταν φορτωμένο και δεν ευοδώθηκε η προσπάθεια. Θέλαμε να φέρουμε τον Ουγγαρέζο για να είναι παρών την Τελευταία Παρασκευή στην εκδήλωση της κλήρωσης των συλλόγων για την παρέλαση, αλλά δεν έγινε και τελικά κλίσαμε με τον Νέζο για τους γνωστούς λόγους αναγνωρισιμότητας και προβολής του Ξανθιώτικου καρναβαλιού.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ