Το νοσοκομείο της Ξάνθης στην εντατική χωρίς … εντατική

ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Την Τετάρτη το απόγευμα στο Επιμελητήριο Ξάνθης με πρωτοβουλία της ΑΔΕΔΥ και του Ιατρικού Συλλόγου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των φορέων προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα του νοσοκομείου και η ανεπαρκέστατη ανταπόκριση στον σκοπό του, που δεν είναι άλλος από την προάσπιση της υγείας των πολιτών του Νομού.

Από το φωτογραφικό ντοκουμέντο την ανάρτηση στο διαδίκτυο από την συμπολίτισσά μας Χαρούλα Γιαννακίδου,  βγαίνει το συμπέρασμα ότι η αίθουσα του ΕΒΕ δεν ήταν γεμάτη, πράγμα που σημαίνει ότι μία τόσο σημαντική εκδήλωση, δεν άφησε το στίγμα της και όπως δείχνει η απουσία του κόσμου και των φορέων, το καυτό ζήτημα της υγείας στον νομό, μάλλον αφήνει αδιάφορο τον κόσμο και την πλειονότητα των φορέων.

Αν αυτή η πρωτοβουλία της ΑΔΕΔΥ και του Ιατρικού Συλλόγου αφυπνίσει πρωτίστως συνειδήσεις και σε δεύτερο άμεσο χρόνο ενέργειες για να απαλειφθεί το οξύ πρόβλημα που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των Ξανθιωτών, που νοσοκομείο πληρώνουν και νοσοκομείο δεν έχουν, δεν το γνωρίζουμε και το μόνο βέβαιο είναι ότι κάτι πρέπει να γίνει  από …  χθες.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι έλλειπαν και οι τρείς βουλευτές του νομού, παρόλο που προέρχονται από τον χώρο της υγείας.

Χαρακτηριστική των προβλημάτων του νοσοκομείου της Ξάνθης είναι η ανάρτηση της συμπολίτισσάς μας κυρίας Χαρούλας Γιαννακίδου.

Χαρούλα Γιαννακίδου

Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης

Σκόπιμη πορεία απαξίωσης. Εάν δεν δράσουμε το τοπίο υγείας στο νομό σε λίγο θα είναι αγνώριστο!

ΜΕΘ: λουκέτο

Παθολογική: παραιτήθηκαν 2 Παθολογοι. Γιατί;;; Δουλεύει με 2 μόνιμους και 1 επικουρικό.

Αναισθησιολόγοι: τρεις γιατροί, βοηθάει 1 στρατιωτικός και 1 ιδιώτης από Ελευθερουπολη  με μπλοκάκι.

Πέθανε ο Ωτορινολαρυγγολόγος, το κενό παραμένει κενό.

Έφυγε ο γαστρεντερολόγος, το κενό παραμένει κενό.

Η ορθοπεδική διαλύθηκε.

Αυτά από τους ανθρώπους του νοσοκομείου.

Ανοιχτό κάλεσμα του Ιατρικού  Συλλόγου Ξάνθης και του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης για το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.  Η παθολογική κλινική του νοσοκομείου λειτουργεί με 2 παθολόγους και άλλους 2 επισκέπτες από γειτονικά νοσοκομεία.  Όλοι και όλες είμαστε δυνητικοί χρήστες των υπηρεσιών υγείας ενός νοσοκομείου,  αχρείαστο να είναι, αλλά είναι πιθανό. Η υγεία είναι το ύψιστο αγαθό γιατί είναι προϋπόθεση της ζωής μας. Ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας είναι ζωτική αναγκαιότητα.  Το νοσοκομείο Ξάνθης βαίνει τη χειρότερη στιγμή του βίου του. Το μεγαλύτερο πρόβλημα η ΥΠΟ στελέχωση! Το νοσοκομείο Ξάνθης ήταν ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία.

Και εμείς θα συμπληρώσουμε γράφοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η αδιαφορία του πολιτικού συστήματος για την υγεία των πολιτών της Ξάνθης.

Δυστυχώς το πολιτικό σύστημα, (ανεξαρτήτου κόμματος και χρώματος), μετά την εκλογική διαδικασία, τραβάει γραμμή και βλέπει αριθμούς ψήφων ανά νομό.

Προφανώς αυτοί οι αριθμοί που βγάζει η κάλπη δεν ικανοποιούν την Αθήνα και για αυτό διορίζει στο τιμόνι του νοσοκομείου και στηρίζει ανεπαρκείς και αδύναμους πολιτικούς,  που δεν έχουν το τσαγανό να χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι υπουργών από φόβο μη χάσουν την «θεσούλα» τους και τα καλά που δίνει η εξουσία.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΞΑΝΘΗΣ Χ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

Χαράλαμπος Ευστρατίου

5 ώρ.  ·

Σύσκεψη φορέων για το μέλλον του Νοσοκομείου  Ξάνθης.

Οι Προτάσεις και οι Προβληματισμοί έχουν καταγραφεί και θα δοθούν στους αρμόδιους τις επόμενες μέρες.

Πριν από κάθε κινητοποίηση επιβάλλεται συζήτηση και καταγραφή των απόψεων, των αρμόδιων φορέων.

Ως συντονιστής της συζήτησης και Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης υπόσχομαι να καταβάλω  κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία με τον Ιατρικό σύλλογο για την βιωσιμότητα του νοσοκομείου Ξάνθης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ