Πώς να χωρέσετε ένα κρεβάτι στο σαλόνι σας

 

Ενώ η διαδικασία της διακόσμησης, ενός χώρου τόσο μεγάλου όσο το σαλόνι σας, μπορεί να σας φαίνεται τρομακτική, το να σχεδιάσετε έναν χώρο που θα αρέσει σε εσάς και την οικογένειά σας τόσο ως προς τη μορφή όσο και τη λειτουργία είναι ευκολότερο από ό,τι νομίζετε. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε μερικές πρακτικές συμβουλές.

 

Προτού μπορέσετε να πάρετε οποιεσδήποτε δραστικές αποφάσεις σχετικά με τη διακόσμηση του χώρου σας, θα πρέπει να έχετε μια ακριβή αίσθηση των τετραγωνικών του. Οι κατάλληλες μετρήσεις θα σας εξασφαλίσουν να επιλέξετε το σωστό μέγεθος χαλιού, επίπλων. Επίσης είναι γνωστό, σε όσους έχουν ασχοληθεί με διαμόρφωση χώρου, ότι η παραγγελία και η επιστροφή επίπλων και αξεσουάρ, επειδή δεν ταιριάζουν σε έναν χώρο, είναι σκέτη ταλαιπωρία!

 

Ένα σχέδιο χαλιού μπορεί να ανταγωνίζεται το ύφασμα της κουρτίνας. Δίνει έμφαση σε συγκεκριμένο σημείο, το οποίο συνήθως είναι και ο χώρος της τραπεζαρίας. Σίγουρα η τοποθεσία ενός χαλιού, προσφέρει ζεστασιά στο χώρο ανάλογα με το χρώμα και το χαρακτήρα του. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πριν ξεκινήσουμε, τη διαδικασία του σχεδιασμού, πώς θέλουμε να αξιοποιήσουμε το χώρο του σαλονιού και τί λειτουργία θέλουμε να έχει. Ωστόσο, δεν υπάρχει μια ενιαία χρήση για όλους τους χώρους καθιστικού. Βασικά αυτό που όλοι έχουμε συνηθίσει είναι ότι το σαλόνι προορίζεται κυρίως για συζήτηση και διάβασμα. Για αυτό το λόγο, τοποθετούμε τα έπιπλα με τέτοιον τρόπο, ώστε να μπορούμε να έχουμε θέα στο παράθυρο, ή να είμαστε κοντά στο τζάκι για να αισθανόμαστε περισσότερο ζεστασιά και θαλπωρή. Τα φωτιστικά και το τζάκι μπορεί να επηρεάσουν τη διάταξη των επίπλων από την πρώτη στιγμή. Βεβαιωθείτε ότι το σαλόνι, αντικατοπτρίζει εσάς και τον τρόπο ζωής σας,  όποιες κι αν είναι οι ανάγκες σας. Εάν έχετε παιδιά, δεν χρειάζεστε ένα γυάλινο τραπεζάκι σαλονιού ή πάρα πολλά φωτιστικά δαπέδου που θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνα. Προτιμήστε ένα ξύλινο τραπέζι σαλονιού και απλίκες τοίχου.

 

Μπορείτε να ακολουθήσετε κάποιο στυλ που θέλετε, παίρνοντας ιδέες από διάφορα βιβλία που ασχολούνται με τη σχεδίαση εσωτερικών χώρων κατοικίας. Ο χώρος δεν χρειάζεται να είναι πολύ βαρύς για να είναι όμορφος και ξεκούραστος. Προσπαθήστε να ακολουθήσετε μία συνολική γραμμή στη σχεδίαση, η οποία θα αντικατοπτρίζει ένα μέρος της δικής σας προσωπικότητας και στυλ, χωρίς να ξεφύγετε από τις επιλογές σας και τα όρια που έχετε θέσει. Πάρτε δείγματα από τα υλικά που θα βάλετε στο σαλόνι και για να δείτε, πώς αυτά αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους. Αν σκοπεύετε να τοποθετήσετε ένα κρεβάτι, σε μία μεριά του σαλονιού σίγουρα, μπορεί να είναι κάτι όχι τόσο συνηθισμένο αλλά όχι απαγορευτικό όσο κάποιοι πιστεύουν. Συνήθως αυτό που συναντάμε είναι τα κρεβάτια καναπέδες, τα οποία παίζουν έναν ξεχωριστό ρόλο που είναι καθαρά  λειτουργικός. Μπορούμε λοιπόν να εστιάσουμε σε ένα καναπέ γωνιακό τύπου, για να καλύψουμε ένα μεγάλο χώρο στο σαλόνι. Έπειτα μπορούμε να επιλέξουμε κάποια τραπεζάκια σαλονιού, ένα μπουφέ, διακριτικά ψάθινα καλάθια, γλάστρες εσωτερικού χώρου ή όρθια πορτατιφ,  που θα εμπλουτίσουν τις διάφορες κενές γωνίες του σαλονιού. Επικεντρωθείτε περισσότερο στον καναπέ και το χαλί που είναι τα βασικά στοιχεία του καθιστικού. Μετά από εκεί, μπορείτε να χτίσετε το υπόλοιπο δωμάτιο αρκετά γρήγορα και εύκολα, ακολουθώντας το ίδιο στυλ και μοτίβο υλικών. Αν στο σαλόνι σας περνάτε περισσότερο χρόνο της ημέρας, βεβαιωθείτε ότι ο καναπές και τα διάφορα έπιπλα, που χρησιμοποιείται θα αντέξουν στο χρόνο  και κατά την χρήση.

 

Η διακόσμηση τοίχου επίσης είναι απαραίτητο στοιχείο και Θα μπορεί να αλλάξει ανάλογα με την περίσταση. Όμορφη πίνακες και διάφορα διακοσμητικά στοιχεία τέχνης, μπορούν να διακοσμήσουν τους άδειους τοίχους, χωρίς η σχεδίαση να είναι πολύ φορτωμένη. Με αυτό θα προσθέσετε και την τελευταία πινελιά που χρειάζεστε, για μία ολοκληρωμένη εμπειρία με καλλιτεχνική πρόταση.