4 γενιές φουρνάρηδες … έχουν ψήσει

Με την παραδοχή ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και ο ανταγωνισμός μεγάλος, τελικά μένουν στην αγορά αυτοί που μπορούν και προσφέρουν ποιότητα και λογικές τιμές και αυτό γίνεται με τα αρτοποιία Λεχούδη που ξεκινάει από τον Ίασμο και τροφοδοτεί με δικά του καταστήματα τον Ίασμο, την Κομοτηνη, την Αλεξανδρούπολη και φυσικά την Ξάνθη με ένα πανέμορφο χώρο στην Μπρωκούμη 16.

“Αναντάν μπαμπαντάν” φουρνάρηδες οι Λεχούδηδες: Ξεκίνησε ο προπάππος μ’ ένα φούρνο στον Ίασμο, ακολούθησε ο παππούς του Τάσου Λεχούδη που έχει πάρει τη σκυτάλη από τον πατέρα του Νεοκλή. Προπάππους και παππούς διατήρησαν τον φούρνο στον Ίασμο αλλά ο Νεοκλής , η γυναίκα του Μαρίνα, ο γιος του Τάσος και τα άλλα δύο μέλη της οικογένειας, διεύρυναν την επιχείρηση δημιουργώντας παραρτήματα σ’ όλη τη Θράκη (Αλεξανδρούπολη 14ης Μαΐου &Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και Κομοτηνή Πλατεία Ειρήνης 2) και φυσικά στην Ξάνθη Μπρωκούμη 16.

Αντίδοτο στην κρίση η καινοτομία στην επιχειρηματικότητα
Αυτό όπως μας εξηγεί ο πατέρας Νεοκλής Λεχούδης, εξυπηρετεί το στόχο της επιχειρηματικής προσπάθειας για συνεχή βελτίωση κάτι που προσδίδει συγκριτικό πλεονέκτημα και αυξάνει τον βαθμό της ανταγωνιστικότητας σ’ ένα κλάδο με υπεπληθώρα ανταγωνιστών : « Προσπαθούμε ν’ ανταποκριθούμε σ’ όλα τα γούστα του κόσμου, αυτός είναι ο στόχος μας. Γι αυτό συνέχεια προσπαθούμε να κάνουμε κάτι καινούργιο, γι’ αυτό ταξιδεύουμε και σ’ όλες τις πόλεις της Ελλάδας και ενημερωνόμαστε συνεχώς. Ο κόσμος θέλει κάτι καινούργιο κα αυτές τις δύσκολες εποχές όταν βλέπει κάποιες τέτοιες προσπάθειες το εκτιμά πολύ», λέει ο κ. Νεοκλής Λεχούδης, πατέρα του Τάσου που είναι υπεύθυνος του καταστήματος της Ξάνθης. Της ίδιας φιλοσοφίας και ο υιός που σπούδασε την τέχνη της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής: « Είναι δύσκολες εποχές! Χρειάζεται συνεχώς να σκέφτεσαι τι καινούργιο να κάνεις γιατί οι δουλειές είναι πεσμένες και ο πελάτης το σκέφτεται πολύ να ξοδέψει χρήματα. Μόνο πρατήριο δεν είναι αρκετό. Με το φρέσκο ψωμί μπορούμε να φέρουμε νέο κόσμο Τώρα βγάζουμε και κάποια καινούργια γλυκά αλλά και παγωτό. Δουλειά, καλή και σταθερή ποιότητα και νέες ιδέες το μυστικό της επιτυχίας», σημειώνει ο Τάσος… παραδίδοντας μαθήματα επιχειρηματικότητας.

Προσπαθούμε να κερδίσουμε τον κόσμο με καινούργιες προτάσεις , φρέσκιες ιδέες, το παλιό πάντα φθείρεται, αν μένεις στάσιμος χάνεις… Κάνουμε επίσης κινήσεις με πιο έξυπνες κατασκευές στα μηχανήματα μας μειώνοντας το κόστος…», σημειώνει ο πατέρας Νεοκλής στο ίδιο πνεύμα.