Συνεχίζει το έργο της συντήρησης των δρόμων η αντιπεριφέρεια Ξάνθης

Σύμφωνα με απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντού Π. Γιώρη θα γίνει σήμανση και τροποποίηση της κυκλοφορίας των οχημάτων στον κόμβο στο ύψος του Πετροχωρίου προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο της συντήρησης του οδοστρώματος στα πλαίσια της απόφασης της αντιπεριφέρειας να συντηρηθεί το συγκεκριμένο ζωτικής συμμασίας κομμάτι της Εθνικής Οδού 2.

Ποιό συγκεκριμένα ορίζει η απόφαση του κ. Γιώρη.

«Απόφαση 01/2023 προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και εργοταξιακής σήμανσης στους κόμβους της Εθνικής Οδού 2 με τοπική οδό προς το στρατόπεδο Πετροχωρίου στο πλαίσιο του υποέργου [Τακτική συντήρηση οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Ξάνθης έτους 2020 – 2021] του έργου {ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ} (ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ 2012ΕΠ03100000) της ΣΑΕΠ 531».

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Άρθρο 1ο

  1. Τον περιορισμό κυκλοφορίας όλων των οχημάτων προκειμένου πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης στην περιοχή του κόμβου της Εθνικής Οδού 2 (τμήμα Τοξότες – Ξάνθη) με τοπική οδό προς το στρατόπεδο «Υπιάτρου Κ. Τριανταφυλλίδη» (στρατόπεδο Πετροχωρίου) στο πλαίσιο του υποέργου [Τακτική συντήρηση οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Ξάνθης έτους 2020 – 2021] του έργου {ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ} (ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ 2012ΕΠ03100000) της ΣΑΕΠ 531.
  2. Οι εργασίες θα εκκινήσουν την 07:00 ώρα της Δευτέρας 09/01/2023 και θα ολοκληρωθούν την 18:00 ώρα της Παρασκευής 13/01/2023. Θα πραγματοποιηθούν σε τρεις διαδοχικές και διακριτές φάσεις : εργασίες στο ρεύμα προς Καβάλα, εργασίες στο ρεύμα προς Ξάνθη, εργασίες επί της Δημοτικής Οδού, όπως αποτυπώνονται στα σχετικά σχέδια και στην μελέτη, όπου και προβλέπεται η χρήση εργοταξιακού σηματοδότη για την εναλλάξ κυκλοφορία των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας επί της Εθνικής κατά το χρονικό διάστημα των εργασιών.
  3. Ανάλογα το σημείο και το τμήμα ή είδος των εργασιών, η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με την κάθετη σήμανση, τους σχετικούς κανονισμούς και την ισχύουσα νομοθεσία. Για κάθε μία από τις ανωτέρω ημέρες, οι εργασίες θα εκκινούν πρωινές ώρες και θα ολοκληρώνονται περί την 18:00 ώρα εκάστης ημέρας, όπου η περιοχή του κόμβου θα αποδίδεται στην κυκλοφορία, η οποία θα διεξάγεται σε όλο το πλάτος του οδοστρώματος, χωρίς τη χρήση φωτεινού σηματοδότη, ενώ στον άξονα της οδού (λόγω απουσίας διαγράμμισης) θα τοποθετούνται κώνοι και εργοταξιακού τύπου πινακίδες Π-77 και Π-78 που θα φέρουν αναλάμποντες φανούς.
  4. Με μέριμνα και ευθύνη του εργολήπτη του έργου και των εκτελούντων, εν γένει, τις εργασίες, σε συνεργασία σε συντρέχουσα περίπτωση με τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες και το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης να τοποθετηθεί σχετική σήμανση, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Κ.Ο.Κ. και της υπ΄ αριθ. ΔΜΕΟ/Ο/613 (Φ.Ε.Κ. 905 Β΄ / 20-5-2011) Απόφασης Υφυπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και έγκαιρη ενημέρωση των οδηγών και τυχόν πεζών.
  5. Με το πέρας των εργασιών κάθε φάσης (ημέρας) σε αντίστοιχο τομέα και σημείο, η οδός να παραδίδεται πλήρως στην κυκλοφορία καθαρή από ξένες ύλες, μηχανήματα, πινακίδες και λοιπά αντικείμενα.

Άρθρο 2ο

α)      Οι διατάξεις του άρθρου 1 της παρούσης απόφασης, ισχύουν από την 07:00 ώρα της 09/01/2023 έως την 18:00 ώρα της 13/01/2023 με το πέρας των εργασιών και εφαρμόζονται από την τοποθέτηση των υπό του Κ.Ο.Κ. προβλεπομένων πινακίδων ή από την έναρξη ρύθμισης των μέτρων από τροχονόμους.

β)      Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν. 3542/2007 «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

γ)      Η εκτέλεση και εφαρμογή της παρούσας απόφασης, ανατίθεται στο Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης, το οποίο δύναται ανάλογα τις κυκλοφοριακές συνθήκες να διαφοροποιήσει την ώρα έναρξης και λήξης των περιοριστικών της κυκλοφορίας μέτρων και να απαγορεύσει την κυκλοφορία σε οποιαδήποτε οδό, για όσο χρόνο απαιτηθεί.

δ)      Οι παραβάτες της παρούσας, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 420  Π.Κ. και των άρθρων του Ν. 2696/99 «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.-