Βολές Ζειμπέκ κατά Τσιλιγγίρη

 

Προεκλογικό εξαγγελία  η λειτουργία της Σχολής «Δεν θα επαναλειτουργήσει η Σχολή Αστυφυλάκων Ξάνθης»

 

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης ο οποίος και ρώτησε τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, μετά και τις δηλώσεις του κυβερνητικού βουλευτή Σ. Τσιλιγγιρη ότι πρόκειται να επαναλειτουργήσει η Σχολή Αστυφυλάκων, η σχετική απάντηση του υπουργού αναφέρει ότι πήρε ακόμη ένα χρόνο παράταση η χρήση της σχολής αστυφυλάκων στην Ξάνθη και φυσικά θα χρησιμοποιηθεί ως ΠΡΟΚΕΚΑ.

 

ΆΝΘΡΑΚΑΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ;

 

Τελικά αποδείχθηκε άνθρακας ο θησαυρός αφού ο κ. Ζειμπέκ αναφέρει στην ανακοίνωση του ότι η σχολή τουλάχιστον για ένα ακόμη χρόνο θα συνεχίσει την λειτουργία της ως ΠΡΟΚΕΚΑ για το 2023.

Άρα από το 2024 «τα σπουδαία».

Όπως όλη η τοπική κοινωνία της Ξάνθης γνωρίζει, η λειτουργία του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης βρίσκεται πάνω από μία δεκαετία σε αναστολή, από το 2013, με απόφαση της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, λίγο πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, ότε και αναδείχθηκε κυβερνών κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, η συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ, μετέτρεψε το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης σε Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α.).

Παρά, δε, τις διαβεβαιώσεις του τότε Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη – με αφορμή την υπ’ αριθμ. 3444/08-10-2014 ερώτησή μας σχετικά με την επαναλειτουργία τη Σχολής – ότι η αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης είναι προσωρινό μέτρο, το 2014 στο κύκνειο άσμα της η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επέλεξε να το μετατρέψει σε ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α., δεσμευόμενη για την λειτουργία του για μία ολόκληρη δεκαετία.

Μια δεκαετία αργότερα, το Τμήμα συνεχίζει να λειτουργεί ως Κέντρο Κράτησης. Κατόπιν αλλεπάλληλων ερωτήσεων μας για την επαναλειτουργία του, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε απαντήσει ότι η λειτουργία του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. έχει παραταθεί έως τις 31-12-2022.

Πλησιάζοντας στην ημερομηνία λήξης της λειτουργίας του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Ξάνθης καταθέσαμε ξανά την υπ’ αριθμ. 961/21-11-2022 ερώτηση προς τον Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. για να διαπιστώσουμε τις προθέσεις της Κυβέρνησης απέναντι στην επαναλειτουργία της Σχολής.

Εν αναμονή της επίσημης απάντησης του Υπουργείου, μεσολάβησαν διθυραμβικά δημοσιεύματα για τον Κυβερνητικό Βουλευτή της Ξάνθης, ο οποίος κατά τα λεγόμενά του θα επιτύγχανε την επαναλειτουργία της Σχολής – μέτρο που όλοι θα επικροτούσαμε.

Ωστόσο, με την επίσημη απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία και επισυνάπτεται, επιβεβαιώνεται ότι έχει ήδη υπογραφεί από τον Υπουργό η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την παράταση της λειτουργίας του Προαναχωρησιακού Κέντρου Ξάνθης έως την 31-12-2023, ενώ δεν έχει ληφθεί ακόμα κάποια απόφαση για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Κατόπιν όλων αυτών, η επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων Ξάνθης αποτελεί μάλλον ένα «όνειρο απατηλό». Άξιο απορίας, δε, είναι το πώς δημιουργήθηκε αυτή η διάσταση εξαγγελιών μεταξύ του Βουλευτή της ΝΔ Ξάνθης και του αρμόδιου Υπουργού. Βέβαια, όλοι γνωρίζουμε ότι οι εκλογές είναι προ των πυλών, οπότε είναι αναμενόμενες από την πλευρά της δεξιάς παράταξης, οι υποσχέσεις και οι λαϊκισμοί. Παρά ταύτα, ευελπιστούμε στο μέλλον τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να μπορέσουν να βρίσκονται σε καλύτερη επικοινωνία, ώστε να μην δημιουργούν φρούδες ελπίδες στους πολίτες.

Ευτυχώς, το δράμα που βιώνουμε όλοι εξαιτίας της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, θα λάβει γρήγορα τέλος και η ανάδειξη μιας προοδευτικής Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κλείσει τις πληγές που η σημερινή Κυβέρνηση άνοιξε σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Απάντηση για το άνοιγμα της σχολής αστυφυλάκων