Και να λοιπόν που για μία ακόμη φορά,  η πένα του Στέλιου Αρσενίου έκανε το θαύμα της και “κεντρίζει” ανθρώπους και καταστάσεις.
Με απλές, καθημερινές αλλά και σύνθετες λέξεις, αποτυπώνει στο διαδίκτυο και το χαρτί, όλα όσα δεν μπορούν να αποτυπώσουν οι δημοσιογράφοι της Ξάνθης.
Με ένα ελεύθερο πνεύμα, χωρίς κλισέ, χωρίς αγκυλώσεις και “υποχρεώσεις” ,λέει την γνώμη του, με τον δικό του γλαφυρό τρόπο.
Θα έπρεπε οι τοπικοί άρχοντες να μελετούσαν τα κείμενα του μήπως και γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, μήπως και νοιαστούν για τον συνάνθρωπο και την Ξάνθη. Μια Ξάνθη που μοιάζει του Σεληνιακού τοπίου σύμφωνα με τα γραφώμενά του.
Διαβάστε τον, ίσως τουλάχιστον αντιληφθείτε τι ακριβώς ρόλο παίζει ο Άγιος Βασίλης και η NASA στην Ξάνθη. Απολαύστε τον.
Διαβάστε τον και ίσως γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και αγαπήσουμε λίγο παραπάνω την πόλη μας την Ξάνθη μας.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΑΠΟΧΗ 7- 0

Η ευχάριστη έκπληξη.
Ο απόλυτος αιφνιδιασμός.
Η μεγάλη ομάδα που έπαιξε μεγάλη μπάλα.
Την Κυριακή 4/12/2022 το απόγευμα δεν ήταν ούτε η Γαλλία, ούτε η Αγγλία, στα γήπεδα του Κατάρ.
Ήταν ο κόσμος της ΞΑΝΘΗΣ που πλαισίωσε τις εκδηλώσεις για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου με την παρέλαση που προηγήθηκε και όσες ακολούθησαν.
Με τέτοιο κόσμο, φτάνεις σε απίστευτα επιτεύγματα.
” Πάμε γι΄ άλλες Πολιτείες μελλοντικές
να βρεθούμε σ΄εμπειρίες αληθινές
αν το θες…”
Έγραψε ο Σταμάτης Σπανουδάκης, ερμήνευσε η Ελένη Βιτάλη, πρωταγωνίστησαν στην εφαρμογή οι συνδημότες και όχι μόνο, καθώς υπήρχαν και οι φίλοι της ΞΑΝΘΗΣ των όμορων Δήμων.
Eπιτυχίας πεμπτουσία του Δήμου ΞΑΝΘΗΣ και του Κέντρου Πολιτισμού η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου το απόγευμα της Κυριακής σε συνδυασμό με την έναρξη λειτουργίας τη Ευχούπολης.
Η κεντρική πλατεία ήταν γεμάτη από νωρίς, με παρουσίες μικρών & μεγάλων.
Στις 6 ο Άγιος Βασίλης, επικεφαλής μεγαλειώδους πομπής, πλαισιωμένος από τους μουσικούς της Φιλαρμονικής του Δήμου Ξάνθης, τις χορεύτριες της Σχολής Χορού, τους εποχούμενους ποδηλάτες του ποδηλατικού συλλόγου «Πήγασος» και τα σκανδαλιάρικα μαγικά ξωτικά του ξεκίνησε απο την πλατεία Ελευθερίας για να καταλήξει στην πλατεία Δημοκρατίας σε μια όμορφη παρέλαση που έγινε για πρώτη φορά.
Το σκορ της αναμέτρησης των ομάδων ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΑΠΟΧΗΣ ολοένα ανέβαινε.
Τα μηνύματα έφευγαν προς κάθε κατεύθυνση, με πρώτη αυτή των παρόντων.
Ναι αγαπητοί αναγνώστες, οι μεγάλες στιγμές δεν έρχονται με το τηλεκοντρόλ στο χέρι στην άνεση του καναπέ, της πολυθρόνας.
Θέλουν παλμό.
εικόνα.png
Στην κεντρική σκηνή η χορωδία του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης έδωσε το έναυσμα της αντίστροφης μέτρησης για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον Δήμαρχο Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελη
Την προηγούμενη μόλις ημέρα είχαμε την Παγκόσμια Ημέρα των ΑΜΕΑ.
Το παρατεταμένο χειροκρότημα της επιβράβευσής τους για τη ζωή, τη συμμετοχή στα κοινά, την επιλογή στην έναρξη των εκδηλώσεων η δικαίωση, η αναγνώριση, η επιβράβευση του άνισου αγώνα στον οποίο επιδίδονται.
Η ευστοχότερη επιλογή του όλου πλέγματος των εκδηλώσεων.
Το σκορ ανεβαίνει.
Οι ψυχές γαληνεύουν, εναρμονίζονται στο πνεύμα των ημερών.
Ανέβηκαν στη σκηνή για να ολοκληρωθούν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις το γνωστό συγκρότημα Kings με την Άσπα ξεσηκώνοντας  το πλήθος, τραγουδώντας ελληνικές επιτυχίες.
Κάπου εκεί όταν έγινε και η ρίψη των καθιερωμένων πλέον πυροτεχνημάτων, διαμορφώθηκε το τελικό σκορ με τη συντριβή της ΑΠΟΧΗΣ από τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.
Έτσι, μετά από την απόλυτα επιτυχημένη αυτή εκδήλωση, εμπεδώθηκε θέλω να πιστεύω η γενεσιουργός αιτία της επιτυχίας.

Στέλιος Αρσενίου

ΑΣΦΑΛΤΟ – ΤΑΡΤΑΝΟ – ΣΤΡΩΣΕΙΣ!!

εικόνα.png
Σε 3  εβδομάδες θα γιορτάζουμε τη γέννηση του Θεανθρώπου, σε 4 θα υποδεχτούμε τον καινούργιο χρόνο.
Στο αποκορύφωμα οι προετοιμασίες των Δήμων για να δημιουργηθεί ένα στοιχειωδώς ανθρώπινο κλίμα μέσα στην αδυσώπητη πραγματικότητα που ζούμε.
Οι πάντες και τα πάντα, τα πάντα όλα, κάνουν ότι μπορούν για την δημιουργία αυτού του, τρόπος του λέγειν, ευχάριστου κλίματος.
Άη Βασίληδες, Άη Βασίλισσες, ξωτικά, νεράϊδες, λαμπιόνια, φώτα, πυροτεχνήματα, να ζεσταθεί η ατμόσφαιρα.
Ο κεντρικός Άη Βασίλης των ημερών, κάτι σαν Πρόεδρος κεντρικής επιτροπής κόμματος, θέλησε αυτές τις μέρες να κάνει ένα δύο δοκιμαστικούς περιπάτους με τους τάρανδους, σε πορεία διαφορετική από εκείνη που τον προσδιορίζει η Google.
Πετώντας στους ουρανούς, ανάμεσα στους πλανήτες τράβηξαν το ενδιαφέρον του δύο μεγάλα έργα που θα σημαδέψουν μελλοντικά τη ζωή μας.
ΤΟ πρώτο είναι η ασφαλτόστρωση της Σελήνης.
Επειδή από τη Σελήνη θα γίνονται οι εξορμήσεις εφεξής σε άλλους πλανήτες, ασφαλτοστρώνεται ένα μεγάλο μέρος του Σεληνιακού Τοπίου.
Αργότερα θα πάνε τα συνεργεία για το υγραέριο, που θα σκάψουν την άσφαλτο, για να τοποθετήσουν το δίκτυο.
Βλέποντας όσα έγιναν για τον ίδιο λόγο στην ΞΑΝΘΗ, οι τεχνικοί της ΝΑSΑ, είναι πολύ προσεκτικοί.
Τα ” γαλλικά ” των Σεληνουντίων είναι πολύ πιό βαριά από εκείνα των κατοίκων της ΞΑΝΘΗΣ.
Με δύο Σεληνιακές βρισιές γίνεσαι ασήκωτος…με τρεις…παρελθόν οριστικά.
εικόνα.png
Το δεύτερο μεγάλο έργο που τράβηξε το ενδιαφέρον του κεντρικού Άη Βασίλη, κάτι σαν Προέδρου κεντρικής επιτροπής κόμματος, είναι οι αρχαιολογικές ανασκαφές του Εθνικού Σταδίου της ΞΑΝΘΗΣ.
Προκειμένου να γίνει αλλαγή του ταρτάν στο Στάδιο ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΥΛΑΚΑΚΗΣ της ΞΑΝΘΗΣ, ένα από τα δόντια του εκσκαφέα προσέβαλε προϊστορικό οικισμό που βρίσκεται κάτω από το Στάδιο.
Ώχ, ωχ, ωχ…να και η Υπηρεσία Πασών των Γραφειοκρατικών διαδικασιών…κοινώς Αρχαιολογική…
Καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων….
Εκεί να δεις ” ΦΙΛΙΠΠΙΚΟΥΣ ” από το Σάββα Μελισσόπουλο, την Τριανδρία και δε συμμαζεύεται…
Ο κεντρικός Άη Βασίλης του πλανητικού μας συστήματος σκέφτηκε προς στιγμήν να κάνει τα μαγικά του διερχόμενος από την ΞΑΝΘΗ, να προβάλλει την επομένη ημέρα ένα ολοκαίνουργιο Στάδιο με τα όλα του.
Μετά κοντοστάθηκε, το καλοσκέφτηκε.
Βλέποντας τις φωτογραφίες των εργασιών στη Σελήνη και την ΞΑΝΘΗ είδε πολλές ομοιότητες.
ΝΑSΑ εκεί, ΝΑSΑ και εδώ.
Διαστημικές εργασίες εκεί, διαστημικές εργασίες και εδώ.
Γερανοί εκεί, γερανοί και εδώ.
Κάτι τρέχει…
εικόνα.png
Έφερε στο μυαλό του τον Θανάση Οικονόμου, της ΝΑSΑ επίσης.
Είναι ο… νονός του πλανήτη Άρη και είναι Έλληνας.
Είναι ο άνθρωπος χάρη στον οποίο η NASA «βάφτισε» περιοχές του Κόκκινου Πλανήτη με ελληνικά ονόματα, όπως Αγραφα, Καλαμπάκα, ΞΑΝΘΗ και Τέμπη.
Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου και συνεργάτης της NASA επί δεκαετίες, ο Θανάσης Οικονόμου έχει συμμετάσχει σε όλες τις αποστολές ρομποτικών ρόβερ στον Αρη από το 1997 ως το 2017, έχει κατασκευάσει όργανα που προσγειώθηκαν επιτυχώς στη Σελήνη τη δεκαετία του ’60, έχει μελετήσει τον Κρόνο και πλέον συνεργάζεται με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία για ένα νέο, φιλόδοξο, πλάνο: τις μελλοντικές αποστολές στον πλανήτη Αφροδίτη.
ΞΑΝΘΗ υπάρχει στον Άρη.
Δεν υπάρχει στη Σελήνη.
Ευκαιρία να συνεργαστούν οι Σελινούντιοι με τους Ξανθιώτες.
Στο Διάστημα και στην επίστρωση Σταδίων με ταρτάν…
Εμπρός λοιπόν καλοί μου τάρανδοι…πάμε να συνεχίσουμε την κατασκευή των δώρων…
Στέλιος  Αρσενίου