Θα αναστήσουν την Σταυρούπολη προεκλογικά;

Η αίσθηση μου είναι ναι και όλη η πολιτική ελίτ με την άλφα ή βήτα δικαιολογία θα την επισκεφθούν μέχρι την Άνοιξη η μεν υποψήφιοι βουλευτές και τον Οκτώβριο του 2023 οι υποψήφιοι για τον δήμο και την Περιφέρεια που και πού θα ξεφεύγει και κανένας τούτες τις ημέρες των Χριστουγέννων και όλα καλά για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2023 και δυστυχώς για την Σταυρούπολη από το Φθινόπωρο του 2023 και μετά θα πέσει η γνωστή βαρυχειμωνιά, ο καθένας από τους λιγοστούς κατοίκους της Σταυρούπολης περάσει όπως όπως και οι πολιτικοί της θα την ξαναθυμηθούν το καλοκαίρι  του 2027.

Από τον Οκτώβριο του 2023 έως και το καλοκαίρι του 2027 (επόμενες εκλογές) η Σταυρούπολη θα συρρικνωθεί και άλλο, θα φύγουν πολλοί από τους υπερήλικες κατοίκους ώσπου θα σβηστεί από τον χάρτη.

Η ζημιά ξεκίνησε από τα μικρότερα χωριά και σαν δείγμα ήταν το κλείσιμο των νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων και η μεταφορά τους σε άλλα μεγαλύτερα χωριά όπως η Σταυρούπολη, η οποία δυστυχώς σβήνει, μαραίνεται και από τις πέντε το απόγευμα δεν κυκλοφορεί ούτε … αρκούδα.

Τι πρέπει να κάνουν οι πολιτικοί του τόπου που κάθε 4 χρόνια προεκλογικά την επισκέπτονται;

Το ξέρουν, θέλουν; Μπορούν;

Η λύση είναι να πάνε νέοι άνθρωποι στα χωριά μας, να μείνουν στα ρημαγμένα πατρικά τους να γεννήσουν παιδιά να ζωντανέψει ο τόπος.

Τι θα τραβούσε έναν νέο το χωριό;

Μα η δουλειά φυσικά και εκεί είναι το πολιτικό έλλειμα που οι αποφάσεις του, δεν στηρίζουν τους νέους και όσοι προσπάθησαν να μείνουν στις πατρογονικές εστίες, η γραφειοκρατία τους αγανάκτησε και τους έδιωξε ακόμη μακρύτερα στην ξενητιά.

Η έλλειψη στήριξης από την πολιτεία τους έκαναν να θυμούνται την «νέκρα» των χωριών τους, τους λίγους πεινασμένους σκύλους, λύκους αγριεμένους από την πείνα και τις αρκούδες που και κείνες πεινασμένες ορμούν σε ότι ζωντανό περπατάει, συμπεριλαμβανομένων των λίγων κοπαδιών με μεγάλα ή μικρά ζώα.

Εκτός αν γίνει θαύμα και όλα επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Μια κανονικότητα που θυμίζει την δεκαετία του 50 και του 60, αλλά κανονικότητα.

ΓΚΟΥΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ