Επιστροφή στην κανονικότητα

Αλήθεια, επίσημα, ξέρουμε στην Ξάνθη  ποιοι θα κατεβούν στις εκλογές και με ποιους;

Αυτό που λείπει από την πόλη, σύμφωνα με την εκτίμηση των Ξανθιωτών, είναι η επιστροφή στην κανονικότητα. Κακά τα ψέματα η διοίκηση του Μ. Τσέπελη, είναι ένα συνονθύλευμα προσώπων που σκοπό είχαν απλά να «τακτοποιηθούν» και ο Μ. Τσέπελης με την εκλογή του στην θέση του δημάρχου, «τακτοποίησε» όλους όσους συνέδραμαν στην εκλογή του και αυτή την στιγμή παρατηρείτε το γεγονός ότι ο Μ. Τσέπελης «ξεμένει» από στελέχη που θα τον πλαισιώσουν στην προεκλογική περίοδο που θα αρχίσει και επίσημα πιστεύουμε με την ανακήρυξη των Εθνικών Εκλογών και αυτός είναι ίσως ο λόγος που ο Στράτος Κοντός δεν ανακοινώνει επίσημα την κάθοδο του για την διεκδίκηση του δήμου Ξάνθης.

Άλλωστε ο χρόνος δουλεύει για αυτόν και δεν υπάρχει κανένας λόγος να ταράξει το κλίμα της πολιτικής αποσύνθεσης που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο τοπικό αυτοδιοικητικό σκηνικό.

Σαφέστατα όταν θα έρθει η ώρα, ο Στράτος Κοντός, θα διεκδικήσει τον δήμο με αξιώσεις και με πρόταγμα την επιστροφή του δήμου στην κανονικότητα.

Και μιας και αναφερόμαστε στην μη επίσημη δήλωση του Στράτου Κοντού για την διεκδίκηση της δημαρχίας και την «καθυστέρηση» που υποδηλώνει την αγωνία των πιθανών πολιτικών του αντιπάλων που , λένε, ότι θα συμμετάσχουν   στην εκλογική διαδικασία.

Υπάρχει κάποια επίσημη δήλωση υποψηφιότητας του Μ. Τσέπελη, του Σ. Μελισσόπουλου ή ακόμη και των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων που θέλουν να διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο; Υπάρχει καταστατικό, υπογραφές μελών για τον νέο εκλογικό «ντέρμπυ»;

Αλήθεια, επίσημα, ξέρουμε στην Ξάνθη, τελικά, ποιοι θα κατεβούν στις εκλογές και με ποιους;

Κουβέντες στο καφενείο και δηλώσεις στον τοπικό τύπο αρκούν;

Ποιοι συνδυασμοί και με ποια στελέχη θα κατεβούν;

Είναι έτοιμοι;

Όσο για τα «στελέχη» που θα πλαισιώσουν τους φερόμενους ως αρχηγούς των παρατάξεων αυτό είναι υπό αίρεση γιατί εκτός από καφέδες και φωτογραφίες δεν έχουμε κάτι άλλο.

Τέλος, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο σημερινός δήμαρχος θα έπρεπε τουλάχιστον στον προεκλογικό του αγώνα, που σημειωτέο,  τον ξεκίνησε μόλις εκλέχθηκε, με «έργα» βιτρίνας,  να είχε επίσημη στήριξη από φορείς, προσωπικότητες και συλλογικότητες.

Δεν υπάρχει καμία τέτοια δήλωση στήριξης και το ερώτημα είναι ποια από τα στελέχη του θα τον ακολουθήσουν στην προεκλογική του εκστρατεία γιατί και αυτό ακόμα είναι ζητούμενο.

Σίγουρα δεν είναι κανονικότητα το μπάχαλο που επικρατεί στους δρόμους, το μπάχαλο που επικρατεί στην καθαριότητα με αποκλειστική ευθύνη του κυρίου Χασάν Ογλού Φερντούν, ο οποίος, παρόλο που είναι έμπειρος πολιτικός και έχει θητεύσει ως αντιδήμαρχος στην καθαριότητα, κινούμενος μέσα στο γενικό κλίμα του μπάχαλου ακολουθεί και αυτός τα βήματα του Μ. Τσέπελη, δηλαδή της λογικής του μπάχαλου και της αδιαφορίας.

Όσο για τον αθλητισμό, το μπάχαλο συνεχίστηκε από τον κύριο Σουά και στις αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά κυρίως στην πρόληψη από πλευράς ατυχημάτων αλλά και υγιεινής των αθλητών στο κολυμβητήριο και στους αθλητικούς χώρους και σαφώς ο προβληματισμός των δύο δεξιών παρυφών του πολιτικού σκηνικού στην Ξάνθη, δηλαδή του πρώην δημάρχου Χ. Δημαρχόπουλου αλλά όπως πληροφορούμε θα και από το περιβάλλον του Στράτου Κοντού, είναι ποιος θα συμμαζέψει το οικονομικό μπάχαλο στον δήμο Ξάνθης, όταν αυτός αλλάξει χέρια.

Άρα τα ερωτήματα είναι εύλογα.

Ποιος θα ακολουθήσει τον κ. Τσέπελη;

Ποιος θα ακολουθήσει τον Σ. Μελισσόπουλο;

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος έχει στην φαρέτρα του αρκετό προσωπικό που λέει ότι θα τον ακολουθήσει, αλλά επίσημα και αυτός δεν έδειξε το περιεχόμενο της φαρέτρας του.

Σε αυτή την λογική γιατί να δηλώσει επίσημα την υποψηφιότητα του  ο Στράτος Κοντός όταν διεκδικεί τον δήμο με αξιώσεις και θα απαιτήσει δουλειά και επιστροφή στην κανονικότητα;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ