Ποδόσφαιρο: Αντί για ενότητα διχασμός – Τελικά ποιος κερδίζει;

Πολλά πράγματα από ποδόσφαιρο δεν γνωρίζω και η μόνη μου επαφή με το άθλημα είναι η συμμετοχή του εγγονιού μου σε μία ποδοσφαιρική ακαδημία και από τα δικά του λεγόμενα μαθαίνω τι σημαίνει ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Τα υπόλοιπα, αναφορικά με τις μεγάλες ομάδες του ποδοσφαίρου της Ξάνθης, μέσα από το ρεπορτάζ και την ενημέρωση από ανθρώπους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω ούτε και τα συμφέροντα και η προσωπική προβολή που πιθανών να κρύβει το παρασκήνιο.

Ακούω από ανθρώπους που γνωρίζουν να μιλούν για πρόσωπα του ποδοσφαίρου στην Ξάνθη τα οποία και αγνοώ, να λένε ότι ο τάδε δεν πάτησε ποτέ στο γήπεδο  και θέλει να το εκπροσωπεί στην Ξάνθη και ο δείνα θέλει να αλλάξει το ΑΦΜ στην ομάδα η οποία έχει χρέη και πρέπει να αποσβεστούν; Να παγώσουν;

Είπα, δεν είμαι ειδικός.

Όμως αυτή η ξαφνική αγάπη για το ποδόσφαιρο και η προσπάθεια κάποιοι να πάρουν τα ηνία και να πούνε ότι το ποδόσφαιρο της Ξάνθης εκπροσωπείτε από τους εαυτούς τους ή από άλλους με ξεπερνάει.

Όλον αυτόν τον καιρό που ακούω και διαβάζω, έβγαλα το συμπέρασμα ότι κάτι δεν πάει ποδοσφαιρικά καλά στην Ξάνθη και ότι εμφανίσθηκε στο προσκήνιο μία ακόμη αιτία διχασμού του κόσμου. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι τουλάχιστον στις δημόσιες αναρτήσεις και στο καφενείο με το όλο θέμα ασχολείται μία πολύ μεγάλη μερίδα του κόσμου της Ξάνθης.

Έτσι, από τη μια πλευρά έχουμε την προσπάθεια της ομάδας του Μπάμπη Χατζημεστή που προτείνει τη νέα ομάδα με το όνομα «Γυμναστικός Όμιλος Ξάνθης» και στο σήμα κυριαρχεί το πρόσωπο του Δημόκριτου.

Από την άλλη, η δεύτερη κίνηση ξεκινάει από ομάδα φιλάθλων που επιθυμεί την αναβίωση του ΑΟΞ μέσω του Ερασιτέχνη.

Χωρίς να έχω βαθύτερες γνώσεις, μένω στην μεγάλη εικόνα που έχω σχηματίσει και καταγράφει ο μέσος Ξανθιώτης.

Μέσα στην μεγάλη εικόνα, κατά την ταπεινή μου γνώμη,  καταγράφεται καυγάς, διχόνοια, φωνές και πρωτοβουλίες οι οποίες αντί να ενώσουν την πόλη, την διχάζουν και το μόνο βέβαιο, πάντοτε  κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι ότι δεν κερδίζει το ποδόσφαιρο στην Ξάνθη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ