Έπεσε δουλειά στο Δροσερό – Φαίνεται πώς είναι η εποχή

Μετά την ραστώνη του καλοκαιριού και ενόψει του βαρύ χειμώνα, έπιασαν «δουλειά» οι Δροσερίτες.

Τις τελευταίες δέκα μέρες συχνή πυκνοί μαύροι καπνοί κάνουν την εμφάνισή τους στον καταγάλανο ουρανό του Δροσερού και όλα δείχνουν ότι ήρθε η εποχή για δουλειά.

Διότι οι Δροσερίτες εκτός από τα σίδερα – για αυτούς παλιοσίδερα – άσχετα αν βρεθούν μέσα ή έξω από το σπίτι ή την επιχείρηση των Ξανθιωτών, δεν έχει καμμιά σημασία αφού όλα πουλιούνται.

Παράλληλα όμως με αυτή την «δραστηριότητα»  εξαφανίζονται και τα μεταχειρισμένα λάστιχα που πρέπει να πάνε για ανακύκλωση από τους επαγγελματίες της Ξάνθης οι οποίοι τα «ντανιάζουν» συνήθως στον εξωτερικό χώρο της επιχείρησης τους και σε κάθε επιδρομή όλο και λείπουν κάποια αν όχι όλα τα λάστιχα.

Αυτός λοιπόν είναι ο λόγος που πολλές φορές ο «Δροσερός» ουρανός γίνεται μαύρος από το κάψιμο των ελαστικών – ενίοτε και καινούριων – λίγη σημασία έχει, αφού αυτό που ενδιαφέρει τους κλέφτες είναι τα σύρματα των ελαστικών που όχι το ίδιο το λάστιχο, (αυτό πάει υπέρ πίστεως και πατρίδας),  αφού αυτά «εμπορεύονται».

Τώρα ποιος επαγγελματίας ή Ξανθιώτης «κλαίει» τα «παλιοσίδερα» από το μαγαζί ή το σπίτι του, λίγη σημασία έχει αφού και να συλληφθούν οι κοινωνικά προστατευμένοι «ευπαθείς» από το σάπιο και διάτρητο σύστημα της ισονομίας και της ισοπολιτείας, πάλι έω θα είναι και θα συνεχίζουν απρόσκοπτα την «εργασία» τους.

Α.Π.