Εκδικάστηκε την Πέμπτη  3 Νοεμβρίου 2022, μετά από δεύτερη διακοπή, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης, υπόθεση καταγγελίας 20χρονης κοπέλας κατά ορθοπεδικού ιατρού της Ξάνθης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο ιατρείο του ορθοπεδικού, με σκοπό την αντιμετώπιση προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε, εκείνος προχώρησε σε άσεμνες χειρονομίες, με σκοπό την ερωτική του διέγερση.

Η 20χρονη, η οποία εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από το δικηγόρο  Μιχάλη Πατεράκη, που την εκπροσώπησε από την πρώτη στιγμή που πραγματοποίησε την καταγγελία της,  υπέβαλε μήνυση κατά του  ιατρού, με αποτέλεσμα η υπόθεση να συζητηθεί στα Δικαστήρια της Ξάνθης.

Το δικαστήριο, αφού εξέτασε την υπόθεση διεξοδικά και μετά από πολύωρη διαδικασία, έκρινε ένοχο τον γιατρό με ομόφωνη απόφαση Προέδρου και Εισαγγελέα, επιβάλλοντας του μάλιστα, τη μέγιστη ποινή που προβλέπει ο Νόμος, δηλαδή ποινή φυλάκισης ενός έτους.

Μετά την έκδοση της απόφασης, ο γιατρός προχώρησε στην άσκηση έφεσης κατά της απόφασης, η οποία πρόκειται να συζητηθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης, σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα.

Η υπερασπιστική γραμμή του ιατρού κινήθηκε στους ισχυρισμούς ότι, οι όποιες χειρονομίες πραγματοποιήθηκαν, ήταν μέσα στα πλαίσια της συνήθης ιατρικής πρακτικής, εξηγώντας στην ασθενή του τις διαδικασίες.