Χ. Δημαρχόπουλος: Ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα άσκησης πολιτικής – Παράδοση μελέτης για το “ΝΗΣΑΚΙ”

Παραδόθηκε η μελέτη του Νερόμυλου Ξάνθης στη θέση “ΝΗΣΑΚΙ” παρουσία του πρώην Δημάρχου Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλου ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά στα ιστοσελίδα του στο facebook
Μόνο ικανοποίηση και περηφάνια αισθάνομαι, όταν όλα όσα οραματίστηκα και δούλεψα σκληρά για αυτά, γίνονται πράξη.
Παρευρέθηκα χθες, στην ειδική τελετή παράδοσης της μελέτης για την αποκατάσταση του Νερόμυλου Ξάνθης στη θέση «ΝΗΣΑΚΙ».
Το 2019 καταφέραμε να βάλουμε στο χάρτη του περιπατητικού τουρισμού την Ξάνθη και τη Σταυρούπολη, με την πιστοποίηση για το μονοπάτι NESROS – RODOPI TRAIL.
Παράλληλα η Μητρόπολη, ως ιδιοκτήτης του χώρου κι ο Δήμος Ξάνθης, ανέθεσαν το 2018 στην «Ελληνική Εταιρία», τη μελέτη αποκατάστασης του «Νερόμυλου Ξάνθης» και των δύο βοηθητικών κτιρίων.
Ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα άσκησης πολιτικής. Η ανάδειξη κάθε μορφής εναλλακτικού τουρισμού μπορεί να δώσει μεγάλη ώθηση σε μια περιοχή και να την καταστήσει μοναδικό τουριστικό προορισμό.
Ο Δήμος μας διαθέτει ποικίλα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.
Τα κίνητρα που μας ωθούν σ’ αυτή την επιλογή, δεν αφορούν μόνο στοιχεία όπως το φυσικό κάλλος της περιοχής, αλλά συνεκτιμώνται και παράγοντες όπως η ανεργία, η πληθυσμιακή συρρίκνωση, καθώς και οι περιορισμένες λόγω συνθηκών, επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.
Στόχος μας ήταν, είναι και θα είναι, να κρατήσουμε ζωντανό αυτόν τον τόπο, αξιοποιώντας τα περιβαλλοντικά και ιστορικά προτερήματά του.