ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ Γ. ΜΠΟΥΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Α ΒΑΘΜΟΥ;

‘Έχουν θέση οι έντιμοι στον συνδυασμό Μ. Τσέπελη;

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Ακούσαμε τον Γ. Μπούτο να λέει ότι για τον ίδιο, τελείωσε ο δήμος Ξάνθης και δεν θα ασχοληθεί άλλο.

Να θυμίσουμε στον Γ. Μπούτο προεκλογικά, όταν μας ζητήθηκε η γνώμη, του είχαμε πει τότε, ότι οι έντιμοι, δεν χωρούν σε έναν συνδυασμό σαν του Μ. Τσέπελη.

Μάλιστα οι σχέσεις μας είχαν ψυχρανθεί και για αυτόν τον λόγο.

Εμείς βέβαια, δεν πάψαμε να τον σεβόμαστε και να τον εκτιμούμε για το ακέραιο του χαρακτήρος του και την εντιμότητα του που στην κυριολεξία «τσακίζει» κόκκαλα και είμαστε βέβαιοι ότι αυτός είναι και ο λόγος που δεν ανέλαβε διοικητικό πόστο – αντιδημαρχία- και προτίμησε να γίνεται κακός με τους συμβούλους της διοίκησης του δήμου και της αντιπολίτευσης από τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου και από εμάς καυτηριάστηκε η άτεγκτη θέση του κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων.

Όπως και να έχει το όλο θέμα, εμείς πιστεύουμε ότι δικαιωθήκαμε όταν του είπαμε ότι οι έντιμοι δεν χωρούν στον συγκεκριμένο συνδυασμό, (κάτι που βέβαια σήμερα δεν μπορούμε να πούμε για άλλο «φίλο» που και αυτός ψυχράθηκε προεκλογικά μαζί μας όταν του είπαμε ότι ο συνδυασμός του Μ. Τσέπελη δεν χωρά έντιμους. Ο εν λόγο «φίλος» ψυχράθηκε και μας έβρισε και σήμερα απολαμβάνει τα μεγαλεία της εξουσίας)  και χωρίς μάλιστα  εκείνη την προεκλογική περίοδο να έχουμε τις ενδείξεις «θολότητας» του Μ. Τσέπελη και στενών συνεργατών του. (Οι απευθείας αναθέσεις με την διοίκηση Τσέπελη έπιασαν ταβάνι).

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν γνωρίζουμε αν η απομάκρυνση του Γ. Μπούτου έχει σχέση με τον τρόπο λειτουργίας της παράταξης Μ. Τσέπελη, όπου πιθανών η μη διαπραγματεύσιμη εντιμότητά του, να τον απομακρύνει ή αν είναι η επιθυμία του να κινηθεί σε άλλο πολιτικό επίπεδο όπως το κοινοβουλευτικό που σύμφωνα με τις πληροφορίες,  έκανε όλες εκείνες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, προκειμένου τα κεντρικά του κόμματος της ΝΔ, να αποφασίσουν αν θα τον επιλέξουν να εκπροσωπήσει τους Ξανθιώτες στα βουλευτικά έδρανα.

Μάλιστα, απόδειξη της εντιμότητάς του και είναι προς τιμήν του, και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός που  όταν ρωτήθηκε από τους συνομιλητές του για άλλον πιθανό  υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ  από την Ξάνθη, αν επιλεγεί από το κόμμα να εκπροσωπήσει στο κοινοβούλιο τους Ξανθιώτες ,τι λέει ο ίδιος;

Ο Γ. Μπούτος  μόλις άκουσε το όνομά του, το οποίο και εμείς μέσα από την xanthitimes.gr κοινωνήσαμε στους Ξανθιώτες, η απάντηση του  ήταν άμεση: «Του συγκεκριμένου ο Μητσοτάκης προσωπικά του χρωστάει και πρέπει να τον βγάλει μπροστά».

Και εδώ είναι η διαφορά του πολιτικού ύφους του Γιάννη Μπούτου. Την στιγμή που και ο ίδιος επιθυμεί να είναι υποψήφιος βουλευτής, μιλάει για τον εσωκομματικό πολιτικό του αντίπαλο με τα καλύτερα λόγια.

Και το τελικό ερώτημα: Αλήθεια ο έντιμος Γιάννης Μπούτος χωρούσε στον συνδυασμό Τσέπελη;