Σ. Μελισσόπουλος – Γ. Παπαχρόνης. Σχέση «Αγάπης» για την Ξάνθη;

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΛΟΓΟ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ

Διαλύεται ο αρραβώνας των «4»;

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Σαφώς και δεν θα γίνουμε μετά Χριστό προφήτες, όμως από την αρχή του εγχειρήματος των «4» κάτι δεν έδενε, κάτι δεν «κολλούσε», κάτι δεν «καθόταν».

Στην αρχή του εγχειρήματος, περίοδος αρραβώνος, όλα ήταν μέλι γάλα.

Και οι τέσσερις, αποφασισμένοι να ανατρέψουν τον κακό δαίμονα Μ. Τσέπελη που χάρις στις «πονηριές» του και την εντριφή του στο επάγγελμα του πολιτικού, κάθισε στον δημαρχιακό θώκο και έπρεπε να δημιουργήσουν έναν συνασπισμό παρατάξεων που θα μπορούσε να περάσει στην κοινωνία ότι κοινός σκοπός ήταν η ανατροπή του καθεστώτος Τσέπελη.

Μοιραία ο Μ. Τσέπελης, έπρεπε να αμυνθεί σε αυτό που ερχόταν και αμύνθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μετά την διάλυση της παράταξης Δημαρχόπουλου διέλυσε τον αδύναμο κρίκο (όπως φάνηκε στην πράξη) την παράταξη «Αγάπη για την Ξάνθη μας».

Η κοινωνία της Ξάνθης άρχισε να συνηθίζει στην ιδέα ότι 4 παρατάξεις με τελείως διαφορετική αφετηρία άφησαν στην άκρη αυτά που τους χωρίζουν και αποφάσισαν να πορευτούν με αυτά που τους ενώνουν.

Το όνομα του Στράτου Κοντού ακόμη δεν ήταν στο προσκήνιο.

Ο Χ. Δημαρχόπουλους συνένωνε τα κομμάτια της παράταξης του μετά την αποστασία των πρωτοκλασάτων στελεχών του προς την παράταξη του Μ. Τσέπελη και στην ουσία ήταν απασχολημένος, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο χώρο στους «4».

Στην αρχή όλα ήταν καλά. Μετά κάτι έγινε και ένας ένας τα μέλη της παράταξης του Γ. Παπαχρόνη άρχισαν να λακίζουν κατά Μ. Τσέπελη μεριά. Πιθανών οι σύμβουλοι του Γ. Παπαχρόνη να πίστευαν ότι μέσα από την παράταξη του δημάρχου θα μπορούσαν να προσφέρουν καλλίτερα στους Ξανθιώτες και φυσικά στον εαυτό τους  και οι δηλώσεις του Γ. Παπαχρόνη, τύπου «είμαστε» ενωμένοι άρχισε και δεν έπειθε το λαό της Ξάνθης.

Στην συνέχεια ήρθε το «θα τα πούμε στις εκλογές του 23» από τον Γ. Παπαχρόνη και εκεί άρχισε να φαίνεται ότι χαλάει η σούπα.

Στο μεταξύ ο Χ. Δημαρχόπουλος άρχισε να κινείται, να «δένει» συνυποψηφίους του και στένεψε τον χώρο όπου θα μπορούσαν οι «4» να κινηθούν.

Στο «καπάκι» το όνομα Στράτος Κοντός άρχισε να κάνει αίσθηση στην πολιτική πιάτσα της Ξάνθης και ο χώρος των «3 και 1/2» «παιζόταν» ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΑ.

Τέλος ακολούθησε η δήλωση του Γιάννη Παπαχρόνη που λέει ότι θα απέχει προς το παρόν; Θα συνεχίσει να απέχει; Ή θα «κολλήσει» σε κάποιο πολιτικό σχήμα; Δεν διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του.

Η ανακοίνωση του Σ. Μελισσόπουλου τα είπε όλα και μάλλον όπως δείχνουν τα πράγματα διαλύεται ο «αρραβώνας» των «4».

ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΝ Σ. ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟ

Σαφέστατα για αυτό το πολιτικό φιάσκο έχει την κύρια ευθύνη ο Σ. Μελισσόπουλος.

Δεν «έδεσε» το εγχείρημα αφού στην ουσία οι υπόλοιποι συνεπικουρούσαν την δική του παράταξη.

Δεν έθεσε όρους στους υπόλοιπους 3 και από ότι αντιλαμβανόμαστε έπαιξε τίμια.

Θα έπρεπε να είχε «δέσει» με όρους όσους συμμετείχαν στο εγχείρημα, αφού στην ουσία, το δικό του πολιτικό μέλλων παιζόταν.

Στο κάτω κάτω της γραφής προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Την μαγιά την είχε.

Σαφέστατα και κινήθηκε σε ένα βρώμικο πολιτικό γίγνεσθαι με όρους δημοκρατίας, ξεχνώντας ότι η δημοκρατία στην Ελλάδα και ειδικά στην Ξάνθη, πέθανε προ πολλού.

Εκτιμούμε ότι από εδώ και πέρα θα πρέπει να συμπεριφερθεί ως αρχηγός που ηγείται μιας παράταξης που διεκδικεί τον δήμο Ξάνθης.

Καλές οι ευγένειες και οι αβροφροσύνες, αλλά αν δεν σπάσεις αυγά, ομελέτα δεν γίνεται.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ