ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Γιατί παραιτήθηκε ο Σταματιάδης;

ΛΟΓΟΙ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΝ Σ. ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Xanthitimes.gr ο πρόεδρος του Κοινωνικού Κέντρου του δήμου Ξάνθης Σ. Σταματιάδης υπέβαλε την παραίτηση του από τον οργανισμό και έγινε αποδεκτή από τον δήμαρχο.

Η αιτία της παραίτησης του δεν είναι σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας στον τοπικό τύπο η παλιά αμαρτία του ποσού που χάθηκε, ύψους 60.000 περίπου ευρώ και που στην ουσία βαραίνει τις προηγούμενες διοικήσεις.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ο Σ. Σταματιάδης παραιτήθηκε λόγω … εντιμότητας.

Πιο συγκεκριμένα αιτία της παραίτησης του ήταν η οφειλή του δήμου σε συγκεκριμένο Ξανθιώτη προμηθευτεί καυσίμων στους παιδικούς σταθμούς της Ξάνθης, όπου την ευθύνη είχε ως πρόεδρος του οργανισμού ο Σ. Σταματιάδης.

Σύμφωνα πάντοτε με τις αποκλειστικές μας πληροφορίες και αφού ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας της Ξάνθης, ενόχλησε για πολλοστή φορά τον δήμο Ξάνθης για να πληρωθεί τα περσυνά πετρέλαια που είχαν σκοπό να θερμάνουν τους παιδικούς σταθμούς το όχι ευκαταφρόνητο ποσό των 40.000 περίπου ευρώ και αφού ο δήμαρχος και οι εκπρόσωποί του τον «δούλευαν» για πάνω από 8 μήνες, την περασμένη εβδομάδα βρέθηκαν στο γραφείο του προέδρου των παιδικών κ. Σταμάτη Σταματιάδη στελέχη της διοίκησης και κάλεσαν τον επιχειρηματία να του ανακοινώσουν ότι θα του έδιναν την επομένη το πρωί τα μισά χρήματα της οφειλής και στις επόμενες 2 εβδομάδες τα υπόλοιπα.

Παρόντες σε αυτή την συνάντηση όπως πληροφορηθήκαμε ήταν ο ταμίας του δήμου και ο προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας.

Την επομένη το πρωί ο επιχειρηματίας πήγε να πληρωθεί αλλά χρήματα δεν πήρε και εισέπραξε την αδιαφορία των υπαλλήλων του δήμου προφανώς κατόπιν εντολής του δημάρχου.

Όπως μαθαίνουμε ακολούθησε καυγάς μεταξύ του δημάρχου και του προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας για την αδικαιολόγητη στάση των υπευθύνων της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου που έγιναν η αιτία να εκτεθεί ο ίδιος ο πρόεδρος Σ. Σταματιάδης.

Εν τω μεταξύ ο επιχειρηματίας τους είπε ευθέως ότι θα καλέσει τα μεγάλα κανάλια στην Ξάνθη και το θέμα του θα προβληθεί πανελληνίως.

Μετά από αυτό και για λόγους ευθιξίας ο πρόεδρος του Κοινωνικού Κέντρου, προς τιμήν του και σε αντίθεση με τον πρόεδρο του ΣΔΑΝΞ που και αυτός οφείλει ένα σεβαστό ποσόν στον ίδιο τον επιχειρηματία μιας και είχε την υποχρέωση να τροφοδοτεί με καύσιμα τον Σύνδεσμο, λόγω της υπογεγραμμένης σύμβασης, ο Σ. Σταματιάδης παραιτήθηκε διότι όπως κύκλοι του αναφέρουν, θέλει να περπατά στην πόλη, με το κεφάλι ψηλά.

Την συνέχεια όπως πληροφορούμεθα θα την δούμε στα τηλεοπτικά κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας και στα δικαστήρια.

Μάλλον ο δήμαρχος Ξάνθης Μ. Τσέπελης θα πρέπει να διδαχθεί από την εντιμότητα του Σ. Σταματιάδη.