Απελευθέρωση της Ξάνθης και το Εμπορικό Κέντρο εκτός πόλης που δεν σέβεται την τιμή και την υπόληψη της Ξάνθης

Ν. Γρηγοριάδης: «Είμαστε λίγοι, αν όμως είμασταν 500 και 1000 τότε η πολιτική ηγεσία του τόπου θα μας άκουγε».

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Δυστυχώς για την τοπική κοινωνία, οι υπεύθυνοι του Εμπορικού Κέντρου που βρίσκεται στο 4ο χιλιόμετρο Ξάνθης Λάγους και φιλοξενεί μεγάλες εταιρείες, πατούν πάνω σε μία ασάφεια (τρικ) του ορισμού της απελευθέρωσης της πόλης και όχι του νομού για να παραμείνουν ανοιχτοί και να «τσακίσουν» στην κυριολεξία την αγορά της Ξάνθης.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο της Ξάνθης, γίνονται προσπάθειες να αποτραπεί αυτή η αδικία σε βάρος της τοπικής αγορά αλλά και της ηθικής βλάβης του φρονήματος των Ξανθιωτών.

Παρόλο που δεν υφίσταται άλλος εμπορικός σύλλογος στην επικράτεια του δήμου Αβδήρων για να απαγορεύσει την λειτουργία του Εμπορικού Κέντρου, ο μοναδικός Εμπορικός Σύλλογος του νομού Ξάνθης, αδυνατεί να πιέσει τους φορείς του νομού να πάρουν την σχετική απόφαση να κλείνει το Εμπορικό Κέντρο στις 4 Οκτωβρίου που είναι η απελευθέρωση της Ξάνθης.

Δυστυχώς, όταν ορίσθηκε η αργία, έγινε αναφορά στην απελευθέρωση της πόλης από τους Βουλγάρους και τους αιμοσταγείς κομιτατζήδες και όχι του νομού και οι υπεύθυνοι του Εμπορικού Κέντρου «πατάνε» σε αυτή την λεπτομέρεια θαρρώντας ότι ο δήμος Αβδήρων είναι εκτός της απελευθέρωσης της πόλης και αδίστακτα, ανήθικα, ανοίγουν την ημέρα τιμής των ηρώων με σκοπό το κέρδος.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης Νίκος Γρηγοριάδης, δυστυχώς ο σύλλογός του είναι μικρός λόγω της μη προσέλευσης και εγγραφής νέων μελών προκειμένου να ενισχυθεί η οντότητά του. «Είμαστε λίγοι, αν όμως είμασταν 500 και 1000 τότε η πολιτική ηγεσία του τόπου θα μας άκουγε».

Υπονοώντας σαφέστατα ότι οι πολιτικοί ταγοί του τόπου, για μία ακόμη φορά λύνουν τα προβλήματα των θεσμικών φορέων ανάλογα με τους ψήφους που «κουβαλάνε».

Μοιραία, ορθά πράττει το Εμπορικό Κέντρο και γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις αποφάσεις του Εμπορικού Συλλόγου για να παραμείνει κλειστό την ημέρα της απελευθέρωσης της Ξάνθης, μη σεβόμενο την ηθική υποχρέωση όλων, να τιμούν τις προσπάθειες των προγόνων μας που με αίμα και κόπο κράτησαν όρθια την περιοχή, για να μπορούν αυτοί σήμερα, οι υπεύθυνοι του Εμπορικού Κέντρου έχουν την δύναμη και την επιρροή στους ντόπιους πολιτικούς, να βιάζουν, συνειδητά, μαζί με τους ντόπιους πολιτικούς,  την συνείδηση και την τιμή του Ξανθιώτικου λαού.