Διαζύγιο του δήμου Αβδήρων με τον ΣΔΑΝΞ

Γ. ΤΣΙΤΙΡΙΔΗΣ: «ΟΣΟ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑΦΗ, ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδη η απόφαση από τον σύνδεσμο είναι αμετάκλητη και μάλιστα με την αποχώρηση του θα πάρει 5 απορριμματοφόρα και ένα πλυντήριο κάδων απορριμμάτων και με δικό του προσωπικό, θα κάνει την αποκομιδή των απορριμμάτων από τους οικισμούς του και κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες από την παραλία.

Όσο για το προσωπικό που θα απασχοληθούν με την καθαριότητα στον δήμο του θα λειτουργήσει με τους υπάρχοντες και θα προσλάβει εάν απαιτηθεί και νέους.

Όσοι δε εργαζόμενοι του ΣΔΑΝΞ επιθυμούν, είτε με απόσπαση ή μετακίνηση μπορούν να έρθουν.

«ΓΙΑΤΙ ΕΦΥΓΑ»

Διότι μέχρι και πέρση την διαχείριση του ΧΥΤΑ την είχε ο ΣΔΑΝΞ, τώρα όμως την έχει η ΔΙΑΑΜΑΘ με ένα κόστος της τάξεως των 800.000 ετησίως και επιπλέον για την αποκομιδή ως δήμος, πλήρωνε κατ΄έτος γύρω στις 500.000 ευρώ κάτι που δεν συμφέρει, σύμφωνα με τον δήμαρχο,  στον δήμο Αβδήρων.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Γ. Τσιτιρίδης, ο δήμος του μπορεί να κάνει την αποκομιδή με το μισό κοστολόγιο και θα γίνεται πολύ καλύτερη δουλειά στους οικισμούς του.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο δήμος του θα μπορεί να κάνει περισσότερα – αν απαιτηθεί – δρομολόγια ακόμη και Σαββατοκύριακα. Ιδιαίτερα στις παραλίας τα απορριμματοφόρα του ΣΔΑΝΞ περνούσαν τρείς φορές την εβδομάδα. «Για φαντασθείτε με τον κόσμο που συγκεντρώνεται από φέτος τους Καλοκαιρινούς μήνες τι θα γίνεται»;

Όσο για την ανακύκλωση θα την κάνει μόνος του ο δήμος και δεν θα επιβαρύνεται με το σχετικό Κονδύλη. Επίσης ο ΣΔΑΝΞ περνούσε από τους οικισμούς 2 φορές την εβδομάδα, ο δήμος με το νέο καθεστώς προγραμματίζει περισσότερους και μάλιστα με την πρόσληψη του αναλογούντα προσωπικού θα προτιμηθούν άτομα που μένουν στους οικισμούς και φυσικά θα έχουν και αυτοί το νου του τους.

Μέσα από πρόγραμμα θα εφοδιασθεί ο δήμος με το ειδικό απορριμματοφόρο για τους καφέ κάδους όπου και θα μαζεύει τα πυροαπόβλητα και έχει γίνει ο σχετικός διαγωνισμός μέσα από ένα πρόγραμμα που δεν θα επιβαρύνει τους δημότες. «Έτσι και αλλιώς, μόνο στην Ξάνθη υπάρχει ο Σύνδεσμος. Σε όλη την Ελλάδα οι δήμοι κάνουν μόνοι τους την αποκομιδή με πολύ λιγότερο κόστος. Με τα μισά λεφτά θα κάνουμε πολύ καλύτερα την δουλειά μας».