Ο Μιχαηλίδης ενισχύει με έργα τον τουρισμό της Κεραμωτής

ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΠΩΣ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ;

Με αφορμή και τις δηλώσεις του προέδρου των ξενοδόχων της Ξάνθης Γ. Ιερόπουλο κατά την περίοδο των γιορτών της παλιάς πόλης, ο οποίος δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την συνέχιση του «θαύματος» της προσέλκυσης και παραμονής επισκεπτών στην μετά covid εποχή στον νομό Ξάνθης , όσο γίνεται περισσότερο, έκανε κάποιες προτάσεις οι οποίες συνοψίζονται σε απλές και μη κοστοβόρες προσπάθειες.

Χωρίς να έχουμε ιδιαίτερα με τον δήμαρχο της Χρυσούπολης, Σ. Μιχαηλίδη, βλέπουμε ότι αρχίζει με έργο υποδομών ύψους περίπου τριών εκατομμυρίων ευρώ που αφορά αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης στην Κεραμωτή εκμεταλλευόμενος τους μήνες του χειμώνα, προσπαθώντας να είναι έτοιμος ο δήμος του να υποδεχτεί τους χιλιάδες τουρίστες το καλοκαίρι και εύλογο είναι το ερώτημα.

Μήπως οι παραλιακοί δήμοι της Ξάνθης να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν έργα στην παραλιακή ζώνη κατά την διάρκεια του χειμώνα όπως ύδρευση αποχέτευση οδοποιία;

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ιδίου του δημάρχου στα κοινωνικά δίκτυα: Υπογράφτηκε σήμερα η σύμβαση με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας για την κατασκευή του έργου αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης Κεραμωτής προϋπολογισμού 2.830.000€.

Η ολοκλήρωση του προβλέπεται σέ λίγους μήνες, ώστε αμέσως μετά να ξεκινήσουν οι συνδέσεις με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων λυμάτων προϋπολογισμού 7.500.000€ το οποίο έχει ολοκληρωθεί, αλλά για την ορθή λειτουργία του προϋπόθεση αποτελεί η κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης που θα έχει επαρκή και συνεχή υπό πίεση ροή.

Η δημοτική αρχή εκφράζει την ικανοποίηση της διότι ο συνδυασμός δύο σημαντικών έργων που σχεδίασε, με την ολοκλήρωση τους,  θα συμβάλουν καθοριστικά στην Τουριστική ανάπτυξη της Κεραμωτής, αφού αναγνωρίζεται πλέον, ως σημαντικός προορισμός με πολλαπλά οφέλη για τον τόπο μας. Η προσπάθεια βελτίωσης και αναβάθμισης του τόπου μας συνεχίζεται.