Στράτος Κοντός: Αντιπροσωπεύει την ελπίδα στην πόλη

ΟΙ ΠΛΡΗΡΩΜΕΝΟΙ ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ «ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ» ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΣΕΠΕΛΗ ΤΟΝ ΙΔΙΟ, «ΧΤΥΠΟΥΝ» ΟΣΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ

Τον νέο υποψήφιο δήμαρχο Ξάνθης προσωπικά δεν τον γνωρίζω πέρα από μία ή δύο επαφές στα πλαίσια του ρεπορτάζ.

Οι πληροφορίες μας αντλούνται κυρίως από το  στενό του περιβάλλον.

Εκείνο που εντυπωσιάζει είναι ο έμμεσος πόλεμος λάσπης που επιχειρείται από τους γνωστούς υπαλλήλους – δημοσιογράφους του δημάρχου Τσέπελη και τώρα τελευταία όπως διαβάζουμε, του δημάρχου Μύκης Ριτβάν Ντεληχουσείν που τελευταία δείχνει να μην λογαριάζει ιδιαίτερα τις αξίες της Ελληνικής δημοκρατίας, πάνω στις οποίες και ορκίστηκε.

Το θέμα μας βέβαια δεν είναι ο κ. Ντεληχουσείν αλλά του τι ακριβώς δείχνει η όλη συμπεριφορά των έμμισθων δημοσιογράφων του Μ. Τσέπελη οι οποίοι προφανώς αφουγκράζονται την κοινωνία και μεταφέρουν αυτά που ακούνε στον εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο Μ. Τσέπελη.

Και επειδή όλοι κρινόμαστε και η ευθύνη των λόγων μας,  αποδεικνύεται στην πορεία του χρόνου και εμείς θα πούμε τι ακούμε από την κοινωνία της Ξάνθης που στην τελική είναι  ο κριτής όλων μας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Στράτος Κοντός ακόμη δεν δήλωσε επίσημα ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος.

Άρα και το άκουσμα του ονόματός του, όπου το διακρίνει η σεμνότητα, η παραγωγή έργου στον επαγγελματικό τομέα όπου και εργάζεται και αυτό και μόνον το γεγονός από μόνο του, είναι που του δίνει το προβάδισμα στην κοινωνά της Ξάνθης,  έναντι των υπολοίπων συνυποψηφίων του, αν αποφασίσει να κατέβει για δήμαρχος της πόλης μιας και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, οι οποίοι είτε είναι επαγγελματίες πολιτικοί ή «αεριτζήδες» βολεμένοι γύρω από το δημόσιο χρήμα και επιβιώνουν χάρις  στο δημόσιο χρήμα πάνω από 35 χρόνια του «επαγγελματικού» τους βίου.

Θα μπορούσε ο Στράτος Κόντος, μιας και είναι γόνος πολιτικής οικογένειας να «αράξει», να ασχοληθεί με το προσοδοφόρο επάγγελμα του πολιτικού και να πορευτεί.

Αντίθετα τι έκανε ο Στράτος Κοντός;

Απογαλακτίστηκε πολύ νωρίς από την οικογένεια και μετά τις σπουδές ασχολείται στο εργασιακό του πεδίο.

Έφτειαξε μία υπέροχη οικογένεια, και όπως μας λένε από το στενό του περιβάλλον, η υπέροχη οικογένεια του,  θα είναι ίσως, ο μόνος ανασταλτικός παράγοντας που θα τον κάνει να αρνηθεί να ασχοληθεί με την πολιτική.

Άρα εδώ έχουμε μία περίπτωση ενός νέου ανθρώπου, πετυχημένου οικογενειάρχη, πετυχημένου στην εργασία του και απλά, όπως μαθαίνουμε, θέλει, όσο κοινότυπο και αν ακούγεται, να βάλλει το δικό του λιθαράκι για το καλό της πόλης. Σεμνά, ταπεινά χωρίς τυμπανοκρουσίες και κύμβαλα.

Όλα αυτά, δεν περνούν απαρατήρητα από την κοινωνία της Ξάνθης που βλέπει, εξ αιτίας άβουλων και αδιάφορων πολιτικών,  μία φθίνουσα πορεία της πόλης εδώ και δεκαετίες και ελπίζει, σε μία νέα πολιτική φωνή για την πόλη και ο κόσμος εκφράζεται και όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, οι σκέψεις των πολιτών της Ξάνθης εκδηλώνονται και αυτός είναι ο λόγος που τα έμμισθα παπαγαλάκια του δημάρχου οργιάζουν και επειδή δεν μπορούν να «χτυπήσουν» τον Στράτο Κοντό για τον απλούστατο λόγο ότι επίσημα δεν ζήτησε την ψήφο των Ξανθιωτών, «χτυπούν» αυτούς που κάνουν αναφορά στο όνομα Στράτος Κοντός, κατόπιν εντολής Μ. Τσέπελη.

Τελική εικόνα; Πανικός στο άκουσμα του ονόματος του Στράτου Κοντού.

Αποστολή των έμμισθων δημοσιογράφων; Αποδόμηση του ονόματος Κοντός μήπως πάρει η μπάλα και τον Στράτο.

Και όλα αυτά, μέσα  σε μία χούφτα κοινωνία, αναμεταξύ ανθρώπων που γνωρίζονται, που πήγαν μαζί σχολείο, που ανάθρεψαν παράλληλα τις οικογένειες τους.

Αποδεικνύεται ότι το σύστημα Τσέπελη δεν σέβεται και δεν εκτιμά τίποτε και καμμιά ηθική αξία.

ΨΗΦΗΣΤΕ ΤΟ