Ανακοινώσεις Μέτιου χωρίς περιεχόμενο για την ΠΕ Ξάνθης

 Άλλη μία ανακοίνωση κενή περιεχομένου εξέδωσε η Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης αναφορικά με «έργα» που γίνονται στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Προφανώς φυσικά δεν πρόκειται για «έργα», αλλά για απλές εργασίες, που αφορούν σε συντηρήσεις δρόμων, κτιρίων και καθαρισμούς ρεμάτων. Πρόκειται δηλαδή για εργασίες, που δεν χρειάζονται καμία πολιτική βούληση και θα μπορούσαν να είχαν γίνει και από μία απλή υπηρεσιακή διοίκηση.

Για άλλη μία φορά, ο Χρήστος Μέτιος και οι λοιποί της Διοίκησης μας αποδεικνύουν ότι δεν μπορούν να σχεδιάσουν, να οραματιστούν και να χαράξουν μία πολιτική για την περιοχή μας και περιορίζονται στα «βασικά» που χωρίς ντροπή τα «διαφημίζουν» ως δήθεν κατορθώματα.

Αυτά όμως, όπως είπαμε, θα μπορούσαν να γίνουν είτε από μία υπηρεσιακή διοίκηση, είτε και χωρίς Διοίκηση, αφού όλα όσα ανακοίνωσαν εμπίπτουν στο καθηκοντολόγιο των υπαλλήλων της Περιφέρειας μας.

Για την Περιφερειακή Σύνθεση το ζητούμενο δεν είναι τα «βασικά». Το ζητούμενο είναι η οργανωμένη καταγραφή των προβλημάτων της Περιφέρειας  μας και των Περιφερειακών Ενοτήτων και εν συνεχεία η κατάρτιση ενός οργανωμένου σχεδίου που θα προσφέρει λύσεις και προοπτική στην καθημερινότητα των πολιτών.

Άλλωστε, για πολλά από τα «έργα» που ανακοίνωσε με θράσος ο Περιφερειάρχης για την Ξάνθη, η Περιφερειακή Σύνθεση έχει προκαλέσει συζητήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο, καταδικάζοντας την απραξία και την αδιαφορία της Διοίκησης.

Επιπλέον, πρέπει να τονίσουμε ότι η ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής, είναι όπως πάντα γενικόλογη, προφανώς για να «κρύψουν» το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις κάτοικοι οικισμών έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους και έχουν καθαρίσει στηθαία και πρανή, προκειμένου να μπορούν να κυκλοφορούν με ασφάλεια στο οδικό δίκτυο καθώς και τα τραγικά λάθη που έχουν γίνει σε παλαιότερες παρεμβάσεις και τώρα πρέπει να γίνουν από την αρχή (βλ. διασταύρωση “Φλαμίνγκο”).

Σε κάθε περίπτωση, αυτού του είδους οι ανακοινώσεις όχι μόνο δεν πείθουν κανέναν, αλλά εκθέτουν και τους διοικούντες που το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά, είναι φωτογραφίσεις και αναρτήσεις στα social media.

 

Ιρφάν Χατζηγκενέ

Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ξάνθης

Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ