Ιερόπουλος Γιάννης: Το πρώτο Σαββατοκύριακο είχαμε πληρότητα σχεδόν 100%

ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ. ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ;

Δεν κρύβει την ικανοποίηση του  ο πρόεδρος των Ξενοδόχων της Ξάνθης Γιάννης Ιερόπουλος, αναφορικά με την πληρότητα των ξενοδοχείων κατά την διάρκεια των γιορτών Παλιάς Πόλης όπου τα δύο Σαββατοκύριακα, αυτό της έναρξης και της λήξης των γιορτών, η πληρότητα άγγιξε το 100%.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ξενοδόχων, οι επισκέπτες ήταν από όλη την Ελλάδα, καθώς επίσης από την Βουλγαρία και την Ρουμανία.

Ο νομός Ξάνθης, Ξενοδοχεία, Airbnb και μαζί με τα παραλιακά καταλύματα αγγίζει τις 3000 κρεβάτια και η Ξάνθη το πρώτο Σαββατοκύριακο είχε 3500 άτομα επισκέπτες με διανυκτέρευση, όλος νομός και αν συνυπολογιστεί ότι ήρθε κόσμος από τους όμορους Νομούς, τότε ο αριθμός ήταν πολύ μεγαλύτερος, αν και ο ίδιος, όπως αναφέρει, παρόλο που ήταν καλεσμένος ως θεσμικό πρόσωπο από τον κ. Ασκαρίδη, δεν μπόρεσε να παραστεί στην έναρξη, όταν όμως την επομένη το πρωί βγήκε στην αγορά, από τις περιγραφές κατάλαβε ότι ο κόσμος στην Ξάνθη ήταν πάρα πολύς.

Ο κ. Ιερόπουλος αποδίδει το γεγονός της πολύ μεγάλης επισκεψιμότητας στην Ξάνθη λόγω του εγκλεισμού των συμπολιτών μας εξ αιτίας του covid και ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία να ξεσπάσει.

Ο κ. Ιερόπουλος αναφέρθηκε στα οφέλη όλης της αγοράς, λόγω της επισκεψιμότητας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν ωφελήθηκαν μόνο τα ξενοδοχεία αλλά όλοι όπως τα ζαχαροπλαστεία, οι καφετέριες, η εστίαση, τα βενζινάδικα: «Ήταν μία πολύ καλή τονωτική οικονομική ένεση για τον δύσκολο χειμώνα που περιμένουμε».

Στην συνέχεια ο πρόεδρος των ξενοδόχων αναφέρθηκε στην καλή κίνηση του καλοκαιριού όπου οι εκδηλώσεις από τους δήμους, την Αντιπεριφέρεια, τους γάμους, τις βαπτίσεις και τα κάθε είδους κοινωνικές εκδηλώσεις, στήριξαν την περιοχή και τους ξενοδόχους και δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ότι αν συνεχιστούν κάποιες εκδηλώσεις μαζικής μετακίνησης και τους δημοτικούς και δημόσιους φορείς, ευελπιστεί ότι ο χειμώνας θα βγει, δύσκολα μεν αλλά θα βγει.

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΟΒΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Ο Γ. Ιερόπουλος δεν έκρυψε τον δικό του φόβο καθώς και των συναδέλφων του για το κύμα της ακρίβειας στην ενέργεια όπου αυτό το γεγονός θα δυσχεραίνει κατά πολύ την παροχή των υπηρεσιών από μέρους τους.

ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΤΡΗΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ;

Τέλος τέθηκε το ερώτημα πώς μπορεί η Ξάνθη να συντηρήσει αυτήν την επισκεψιμότητα;

«Θα πρέπει όλοι οι φορείς, οι επαγγελματίες να ψάξουμε να βρούμε τρόπους, πρέπει η πόλη να είναι καθαρή, πρέπει να υπάρχει σαφή και ξεκάθαρη οδοσήμανση, πρέπει να αναδείξουμε τους χώρους επισκεψιμότητας, το βουνό τους καταρράκτες και πρέπει να υπάρχει σε αυτό το θέμα μία κοινή γραμμή γιατί είμαστε μία αλυσίδα».