Ακόμη δεν αποζημιώθηκαν οι αγρότες από το χαλάζι που έπεσε στις 22 Ιουνίου

Σύμφωνα με τους αγρότες του νομού της Ξάνθης ακόμη δεν φαίνεται φώς στο τούνελ για την αποζημίωσή τους από το χαλάζι που χτύπησε την παραγωγή τους στις 22 Ιουνίου φέτος το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις υπολογίζεται ότι το χαλάζι κατέστρεψε περίπου 50.000 στρέμματα, πλήττοντας κυρίως δεντροκαλλιέργειες, εκτάσεις με καλαμπόκια, σιτηρά, ακτινίδια, ηλιόσπορο, βαμβάκι, καπνό. Ειδικά στις δεντροκαλλιέργειες οι ζημιές δεν αφορούν μόνο στη φετινή παραγωγή, αλλά δυστυχώς επεκτείνονται και στις επόμενες καλλιεργητικές περιόδους, επειδή υπέστησαν καταστροφή και τα δέντρα Είναι επιτακτική ανάγκη να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό οι εκτιμήσεις των ζημιών από γεωπόνους του ΕΛΓΑ και να δοθούν εν συνεχεία χωρίς καθυστερήσεις οι αποζημιώσεις στους αγρότες, ακόμη και με τη διαδικασία των προκαταβολών.

Και φυσικά το ερώτημα προς τους ντόπιους βουλευτές και τον Περιφερειάρχη προφανώς είναι ρητορικό, αφού όλο το καλοκαίρι ο κυβερνητικός βουλευτής Σ. Τσιλιγκίρης επιδόθηκε με μεγάλη ομολογουμένως επιτυχία σε γιορτές και πανηγύρια, τα προβλήματα των αγροτών θα προωθούσε και οι δε μειονοτικοί βουλευτές έμμεσα ή άμεσα ασχολήθηκαν με την εκλογή του ψευτομουφτή.

Είναι λογικό τα προβλήματα των αγροτών να έρχονται σε δεύτερη μοίρα.