Ο κ. Ζειμπέκ, η δημοκρατία του και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Δεν θα κοινοποιήσουμε την ανακοίνωση του κ. Ζειμπέκ, διότι μέσα από το κείμενο του διαφαίνεται μία απειλή προς τα τοπικά ΜΜΕ και με αφορμή το πρόσφατο συμβάν της υπογραφής του, μεταξύ των 17 ακραίων μειονοτικών της Θράκης για τον εξοστρακισμό συγκεκριμένου δημοσιογράφου από την Κομοτηνή, αποδεικνύεται ότι η απειλή κατά των τοπικών μέσων ενημέρωσης προς φίμωση, είναι η προσφιλής τακτική του.

Σαφέστατα και δεν θα κοινοποιήσουμε την επιστολή διαμαρτυρίας(;) απειλής προς συγκεκριμένο τοπικό μέσο ενημέρωσης που φιλοξένησε συμπολίτη μας και που προφανώς είπε πράγματα που δεν είναι αρεστά προς τον κ. Ζειμπεκ (δεν είδαμε την συγκεκριμένη εκπομπή στο συγκεκριμένο τηλεοπτικό περιφερειακό σταθμό και δεν μπορούμε να έχουμε γνώση για το τι μη αρεστό στον κ. Ζειμπέκ ειπώθηκε).

Θα σταθούμε όμως σε αυτό το σημείο που λέει ο ίδιος ο κ. Ζειμπέκ στην ανακοίνωσή του και που ως βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου δεν είναι καν συνδρομητής στην «ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» σε μία στοιχειώδη ένδειξη σεβασμού της προσπάθειας ενημέρωσης των πολιτών και προβολής του πολιτικού του λόγου.

Θα σταθούμε όπως προ είπαμε στην φράση του: “Πιστεύω βαθιά ότι, με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, αποτυπώνεται ξεκάθαρα το έλλειμμα δημοκρατίας που υπάρχει στην κοινωνία μας, καθώς επίσης και το χαμηλότατο επίπεδο του κοινωνικού διαλόγου που συντελείται μέσω των ΜΜΕ της Ξάνθης».

Πληροφορούμε τον κ. Ζειμπεκ ότι δημοκρατία είναι ο δημοσιογράφος να φιλοξενεί τους πολίτες οι οποίοι έχουν και αντίθετη άποψη και θέση από αυτήν του ίδιου του βουλευτού ο οποίος προφανώς λησμόνησε ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση επιδοτούσαν με σεβαστά ποσά συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης στην Ξάνθη, επειδή ακριβώς ήταν «δικό» τους και έπαιζε «μονόπατα» ΣΥΡΙΖΑ και Ζειμπεκ.

Προφανώς τότε, το συγκεκριμένο τηλεοπτικό κανάλι που στηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν «δημοκρατικό» ενώ το νυν τηλεοπτικό κανάλι που επιτρέπει να ακούγονται διαφορετικές φωνές είναι αντιδημοκρατικό.

Κάποιος πρέπει να κάνει μαθήματα δημοκρατίας στον κ. Ζειμπεκ ο οποίος αν και είναι επιστήμων και πολλά χρόνια βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου (;) προφανώς αντιλαμβάνεται την δημοκρατία όπως τον βολεύει.

Όσο για το χαμηλό επίπεδο του διαλόγου κύριε Ζειμπέκ, ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε μαζί σας, είναι λογικό τα τοπικά ΜΜΕ να έχουν το επίπεδο των πολιτικών που ασκούνται στην περιοχή μας από τα πολιτικά πρόσωπα.

Αν τα πολιτικά πρόσωπα είναι χαμηλού επιπέδου και έχουν την αίσθηση ότι με τον λόγο και τις πράξεις τους απευθύνονται σε πολίτες χαμηλού επιπέδου, μην περιμένουν από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να ανεβάσουν το επίπεδο.

Τέλος όσο για την φράση: “Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του επιτέλους…” αυτό εκλαμβάνεται ως απευθείας απειλή προς τον κόσμο της δημοσιογραφίας τακτική στην οποία ο κ. Ζειμπέκ μαζί με άλλα 16 στελέχη από την μειονότητα, υπέγραψαν για την «εξαφάνιση» του μη αρεστού δημοσιογράφου από την Κομοτηνή.

Άρα κ. Ζειμπέκ χρειάζεστε επειγόντως ταχύρρυθμα μαθήματα δημοκρατίας.

Εκτός αν θεωρείτε ότι οι γειτονικές χώρες είναι ποιο δημοκρατικές από την Ελλάδα, οπότε, ιδού, ο δρόμος ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα. Μπορείτε να ζήσετε εκεί. Η Ελληνική Δημοκρατία σας δίνει το δικαίωμα να φύγετέ και να πάτε αλλού.