Συνελήφθησαν 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (29-8-2022) το μεσημέρι, σε περιοχές της Ροδόπης και της Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Καβάλας, δύο (2) διακινητές, ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σε οικισμό της Ροδόπης,  αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν δύο οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

Συνελήφθησαν 3 διακινητές οι οποίοι εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών

 

Συνελήφθησαν χθες (28-8-2022) σε περιοχές του Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τρεις (3) διακινητές, δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι στον οικισμό Νίψας, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν ημεδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Στο πλαίσιο της έρευνας των παραπάνω αστυνομικών προέκυψε ότι στο όχημα επέβαινε νωρίτερα ως συνοδηγός ένας αλλοδαπός – συνεργός, ο οποίος καθοδήγησε τον οδηγό – διακινητή πλησίον του σημείου παραλαβής των μη νόμιμων μεταναστών και στη συνέχεια αποβιβάστηκε από το όχημα προς αποφυγή της σύλληψης. Έπειτα από σχετικές αναζητήσεις ο εν λόγω αλλοδαπός εντοπίσθηκε στην πόλη της Αλεξανδρούπολης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και συνελήφθη.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών είναι πλαστές.

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα πλησίον του οικισμού Λουτρών, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δεύτερο ημεδαπό, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Συνελήφθησαν 3 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν την 27-8-2022 σε περιοχές του Έβρου, της Ροδόπης και της Δράμας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης και Δράμας, τρεις (3) διακινητές, εκ των οποίων δύο αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ το όχημα ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε προστατευτικά κιγκλιδώματα και ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει.

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν έναν ημεδαπό, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς και αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

Συνελήφθησαν 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (26-8-2022) σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι στην επαρχιακή οδό Δοκού – Γρατινής Ροδόπης,  αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, συνέλαβαν τον έναν δράστη, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει.

Όπως προέκυψε το όχημα μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν τον δεύτερο δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.