Π. Λύρατζης: Ασόβαροι ή ψεύτες;

ΣΤΟ ΔΡΟΣΕΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΤΥ

Την σκυτάλη του ελέγχου και της κριτικής κατά της δημοτικής αρχής  πήρε ο επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ Π. Λύρατζης και αναφερόμενος στο θέμα των «περίεργων» μεταδημοτεύσεων από τον «αδελφό» δήμο Μύκης καυτηριάζοντας την συμπεριφορά του δήμου Ξάνθης με τις «περίεργες» μεταδημοτεύσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ή ασόβαροι είσθε ή ψεύτες, σε εμάς δίνεται άλλα στοιχεία, στο υπουργείο άλλα και οι δημότες μας μένουν στο σκοτάδι τελικά ποια είναι η αλήθεια»;

ΔΡΟΣΕΡΟ ΤΑ ΠΑΡΤΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΑΣ

Στην συνέχεια ο Π. Λύρατζης συνέχισε την σκληρή κριτική του προς την δημοτική αρχή λέγοντας ότι στο Δροσερό τα πάρτι συνεχίζονται, ο κόσμος διαμαρτύρεται και εσείς δεν έχετε καμία διάθεση να δώσετε λύση στο οξύτατο πρόβλημα που την τελευταία χρονιά οι άνθρωποι του Δροσερού έχουν στην κυριολεξία γράψει του κατοίκους της πόλης της Ξάνθης στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και είναι διάχυτο στην κοινωνία ότι έχουν την ασυλία από τον δήμο Ξάνθης κάτι που δεν είναι άσχετο αφού οι κάτοικοι  του ανατολικού τμήματος της πόλης ζουν  κάθε βράδυ τον δικό τους ηχητικό εφιάλτη, για να θέσει το σκληρό ερώτημα προς τον δήμαρχο: «Τελικά κύριε δήμαρχε ισχύουν οι νόμοι; Η άδεια μουσικών οργάνων έχει όρια. Αυτά τα όρια τηρούνται; Δεν είναι δυνατόν να κυνηγάτε τους επαγγελματίες και να βάζετε πρόστιμα σε επιχειρήσεις με 75 ντεσιμπέλ ήχο και το Δροσερό να υπερβαίνει τις χιλιάδες ντεσιμπέλ ήχου ρυπαίνοντας  την ατμόσφαιρα και να παριστάνεται ότι δεν συμβαίνει τίποτε».

Σε αυτό το σημείο της κριτικής παρενέβη ο πρώην δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος και πρώην συνεργάτης του Π. Λύρατζη επί πέντε χρόνια όσο ήταν πρόεδρος στο Κέντρο Πολιτισμού, λέγοντας ότι επαγγελματίες με μόλις 75 ντεσιμπέλ ηχορύπανση πήγαιναν στο αυτόφωρο και τον τελευταίο χρόνο όλη η Ξάνθη να μην κοιμάται γιατί το Δροσερό βρίσκεται σε ένα είδος ασυλίας.

Ο δήμαρχος προσπάθησε να υπεραμυνθεί της όλης κατάστασης γιατί τα πνεύματα στην συνεδρίαση οξύνθηκαν λέγοντας ότι αυτό γίνεται εδώ και πέντε χρόνια προκαλώντας την επίθεση του πρώην δημάρχου λέγοντας ότι ο δήμαρχος λέει ψέματα και ότι οι Δροσερίτες αποθρασύνθηκαν επί διοικήσεως Τσέπελη και σαφώς δεν έχει άδικο.

Παρενέβη πυροσβεστικά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γ. Μπούτος ο οποίος κατέπληξε τους πάντες με την όλη ορθή του στάση στην διαχείριση της συνεδρίασης, κάτι που ήταν πρωτόγνωρο με αποτέλεσμα ενώ κατά την διάρκεια της συνεδρίασης οι τόνοι ανέβηκαν κατάφερνε με την αποφασιστική διαλλακτική του στάση σε όλη την διάρκεια να ηρεμεί τα πράγματα.

 

Στην συνέχεια ξαναπήρε τον λόγο ο Π. Λύρατζης για να συμπληρώσει λέγοντας ότι κανένας δεν κυνηγά τους  ανθρώπους του Δροσερού αλλά κάποια στιγμή πρέπει να μπούνε όρια λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τι ενέργειες κάνατε κύριε δήμαρχε για να προστατεύσετε τους δημότες της Ξάνθης; Σύμφωνα με φωτογραφίες  που δημοσιεύονται κατά κόρον στα φιλικά σας μέσα ενημέρωσης λέτε ότι έχετε διασυνδέσεις – φιλικές σχέσεις με τον Αστυνομικό Διευθυντή, με τον κ. Θεοδωρικάκο και άλλους υπουργούς της κυβέρνησης γιατί λοιπόν δεν χρησιμοποιείτε τις διασυνδέσεις σας για να ξεκουράσετε επιτέλους τους συνδημότες μας από την τρομερή ηχορύπανση»;

Όταν τελείωσε το δριμύ κατηγορώ ο Πασχάλης Λύρατζης, ο δήμαρχος προφανώς έχοντας δεχθεί την κατακραυγή των Ξανθιωτών στο εν λόγο θέμα, ψέλλισε ότι το θέμα θα λυθεί.