Το Κολυμβητήριο και το εισιτήριο!

Ο Δήμος Πολιτών Ξαναχτυπά

Με μία ανακοίνωση κόλαφος, η γνωστή ομάδα πολιτών της Ξάνθης, ξαναχτυπά και αυτή την φορά καυτηριάζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να πληρώνουν οι δημότες της Ξάνθης αντίτιμο εισόδου στο κολυμβητήριο της Ξάνθης, οι οποίοι μέσω της  έμμεσης φορολογίας το έχουν χρυσοπληρώσει.

Επιπλέον ο Δήμος Πολιτών, καυτηριάζει τους συνεργαζόμενους δημοσιογράφους της δημοτικής αρχής, οι οποίοι με έναν ατυχή τίτλο «τζαμπατζίδες» υποστηρίζουν την ανεπίτρεπτη  απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μπει αντίτιμο εισόδου σε μία δημοτική δομή.

Εάν ο Δήμος Ξάνθης και ιδιαίτερα η σημερινή δημοτική αρχή, θεωρεί επίτευγμα την επαναλειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, ας τους κάνουμε τη χάρη και ας τους αφήσουμε να το χαρούν, αφού τα αυτονόητα έχουν γίνει ρουσφέτι σε αυτή την πόλη!

Όμως, δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί και να εθελοτυφλούμε απέναντι σε μία ανάλγητη πολιτική, που δεν έχει καμία βάση λογικής.

Αναφερόμαστε στο αντίτιμο εισόδου που ορίστηκε με την αρ. 167/2021 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης.

ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ!

Ανεπίτρεπτο να εισάγεται θέμα ορισμού τιμοκαταλόγου εισόδου σε μία δομή η οποία καταρχήν ΔΕΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΗΚΕ, απλά επιδιορθώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία με δημοτικούς πόρους, δηλαδή με χρήματα των Ξανθιωτών.

Αλλά για να μην κατηγορηθούμε για άκρατο λαϊκισμό, ακόμη και στον ορισμό του τιμοκαταλόγου προφανώς οι «ειδικοί» συμβουλεύτηκαν τιμοκαταλόγους άλλων δομών κολύμβησης με περισσότερες και πιο σύγχρονες παροχές.

Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν οι Μονογονεϊκές οικογένειες, οι άνεργοι, οι φοιτητές ενήλικες.

Όταν ο πληθωρισμός εκτινάσσεται στα ύψη, όταν η ακρίβεια στην ενέργεια έχει χτυπήσει «κόκκινο», όταν η ανεργία στο νομό ξεπερνάει το 60%, γιατί ο δημότης που του έχουν μείνει ελάχιστες απολαύσεις και ασχολίες που θα τον κρατήσουν ψυχικά και σωματικά υγιή, να πρέπει να υποβάλλεται στη βάσανο ενός τιμοκαταλόγου;

Κύριοι του Δήμου Ξάνθης, και όσοι από το Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίσατε την συγκεκριμένη απόφαση, δεν θα επικαλεστούμε τη συνείδησή σας.

Επικαλούμαστε το δικαίωμα του δημότη σε ελεύθερη πρόσβαση σε κάθε χώρο άθλησης που ο ίδιος πληρώνει μέσω της έμμεσης φορολογίας του για να υπάρχει και να συντηρείται.

Επικαλούμαστε το δικαίωμα του Ξανθιώτη, να μπορεί να απολαμβάνει αυτό που τόσα χρόνια η ανυπαρξία βούλησης, η ανικανότητα, η προχειρότητα και η έλλειψη οράματος του στέρησαν.

Τέλος, καλούμε το Δήμαρχο και τους συνεργάτες του που επιχορηγούν τα γνωστά ΜΜΕ για να τους λιβανίζουν καθημερινά για τα «κατορθώματα» της επιπολαιότητας και της προχειρότητας, να τους χορηγήσουν και επίδομα «ανορθόγραφου» προκειμένου οι τίτλοι επίθεσης στους Ξανθιώτες να είναι τουλάχιστον ορθογραφημένοι!

«ΤΖΑΜΠΑΤΖΙΔΕΣ» δεν είμαστε!

Ούτε επαίτες!

Είμαστε όμως ενεργοί πολίτες και το μέλλον μας δεν το χαρίζουμε σε κανέναν ημιμαθή, επιπόλαιο, ανιστόρητο και κυρίως αμόρφωτο!