Κοίτα  ποιος μιλάει για φασισμό

ΟΙ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΕ ΖΕΙΜΠΕΚ

Με ανακοίνωση του ο βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου (;) Ζειμπεκ Χουσείν κατηγορεί την ΝΔ για φασιστικές πρακτικές στο θέμα της τηλεφωνικής παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη.

Ο κ. βουλευτής ο οποίος σε όλες τις επίσημες και αντεθνικές πρωτοβουλίες του Τουρκικού Προξενείου είναι παρών.

Το Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή εκφράζει το ΥΠΕΞ της Άγκυρας.

Τι λέει το ΥΠΕΞ της Άγκυρας κύριε «θιγμένε» Ζειμπέκ;

Ότι η Ελλάδα είναι εχθρός της Τουρκίας; Τι σημαίνει ο στενός σας εναγκαλισμός με την Τουρκία; Ότι προφανώς ασπάζεσθε τις απόψεις της Άγκυρας.

Διαφορετικά ποιος ο λόγος εναγκαλισμού σας με τους εδώ εκπροσώπους της Άγκυρας,  φιλοξενώντας μάλιστα στην Ξάνθη υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη της όπως το ποιο πρόσφατο παρελθών τον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας όπου «αλα μπρατσέτα» κυκλοφορούσατε στους δρόμους της Ξάνθης την στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός δεν έκρυψε τις εχθρικές του θέσεις προς την Ελλάδα;

Εσείς κύριε βουλευτά θεωρείται ότι είσθε φίλος της Ελλάδος;

Αν μεν είσθε φίλος της Ελλάδος, τότε οι δηλώσεις του κ. Αθανασίου δεν σας αγγίζουν.

Αν όμως οι πράξεις και οι συμπεριφορές σας δηλώνουν το αντίθετο τότε γιατί εξανίσταστε;

Προφανώς κ. Ζειμπέκ η προστασία των συμφερόντων της Ελλάδος κατά την δική σας λογική θεωρείται φασισμός;

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Ζειμπεκ

Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ξάνθης

 

 

Ξάνθη, 11/8/22

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Αθανασίου, μας εκπλήσσει δυσάρεστα, στοχοποιώντας ξανά τη μειονότητα και δη τους εκλεγμένους μειονοτικούς Βουλευτές.

Στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει την αναγκαιότητα (!) των υποκλοπών εκ μέρους της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, προέβη στο πρωτοφανές ατόπημα να υιοθετήσει τη θεωρία ότι οι μειονοτικοί Βουλευτές, αποτελούν εθνικούς μειοδότες και εσωτερικούς εχθρούς, εισάγοντας τις διακρίσεις ακόμα και μέσα στη Βουλή.

Να υπενθυμίσω ότι τέτοιες απόψεις ακούγονταν θεσμικά στο παρελθόν, μόνο από την Χρυσή Αυγή. Όπως φαίνεται, όμως, οι φασιστικές αντιλήψεις δεν έχουν εκλείψει, ακόμα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Την σκυτάλη της αναπαραγωγής τους έχει πάρει πλέον το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα, σημαίνοντα στελέχη της.

Το ελάχιστο που οφείλει να πράξει η Νέα Δημοκρατία είναι να αποπέμψει τον κ. Αθανασίου από την κοινοβουλευτική της ομάδα, καθώς και από το αξίωμα του Αντιπροέδρου της Βουλής. Παράλληλα, η Κυβέρνηση οφείλει να λογοδοτήσει άμεσα σχετικά με το ζήτημα των υποκλοπών, καθώς και να ξεκαθαρίσει αν τα λεγόμενα του κ. Αθανασίου περιέχουν κάποια δόση αλήθειας.

 

Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ξάνθης

Στο ίδιο μήκος κύματος με δόση μετριοπάθειας και η δήλωση του βουλευτού ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ Μπουρχάν Μπαράν

Η δήλωση- υπαινιγμός του Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτή της Ν.Δ, κ. Αθανασίου με την οποία αναφέρθηκε στους μουσουλμάνους βουλευτές ως εν δυνάμει υπόπτους για εθνική προδοσία και ως εκ τούτου θα ήταν “θεμιτό” να παρακολουθούνται, καλλιεργεί πνεύμα δογματισμού και μισαλλοδοξίας. Ο στιγματισμός λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων μέσα σε μια ευνομούμενη και συνταγματικά κατοχυρωμένη Δημοκρατία, είναι απερίφραστα καταδικαστέος και συλλήβδην κατακριτέος, όπως το επιτάσσει η ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.