Έρχονται αυτόματες κατασχέσεις για χρέη στην εφορία – Ενεργοποιείται το EISPRAXIS

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Όταν το κράτος ασχολείται με το πώς θα εισπράξει τα χρέη των πολιτών, σημαίνει ότι είναι πολύ σπάταλο και πρέπει να βρίσκει χρήματα για να συντηρείται ή ανίκανο να δημιουργήσει ευκαιρείς  εργασίας στους πολίτες που να μην χρειάζεται να τους κυνηγάει  για να το πληρώσουν.

Ας τα πάρουμε από την αρχή τα πράγματα.

Την δεκαετία του 80 η τότε σοσιαλιστική κυβέρνηση της Χώρας, δεν χρειαζόταν να αναπτύξει την φορολογική συνείδηση των πολιτών γιατί το δανεικό χρήμα  από τα ευρωπαϊκά ταμεία έρεε άφθονο, οπότε δεν χρειαζόταν να πληρώνει κανείς φόρους στο κράτος και μάλιστα θεωρούνταν μαγκιά ο κάθε υπουργός από εκείνα τα δανεικά να μπορεί να κάνει δώρο στον εαυτό του και στην γκόμενα μέχρι και 500 εκατομμύρια δραχμές.

Μετά ήρθαν οι κεντροδεξιοί και οι κεντροαριστεροί – φιλελεύθεροι τύπου Σημίτη  που κράτησαν το σπάταλο  κράτος όπως το παρέλαβαν από τον «Ανδρέα» με τους δεκάδες υπουργούς, παραυπουργούς, υφυπουργούς και τις κουστωδίες τους και φυσικά την πρόσληψη στο δημόσιο κάθε τεμπελχανά που είχε μπάρμπα στην Κορώνη.

Ακολούθησε ο Κ. Καραμαλής πού πήρε χαμπάρι ότι το ταμείο ήταν ήδη μείον, προσπάθησε να βρει άκρη αλλά παραλίγο να τον «φάνε» και έτσι απομονώθηκε γιατί χαλούσε τα σχέδια αυτών που ήθελαν να φτάσουμε στα νύχια του ΔΝΤ και του Σόιμπλε.

Δεν χρειαζόταν ακόμη η φορολογική συνείδηση των πολιτών γιατί λεφτά – δανεικά – λίγη σημασία είχε, υπήρχαν μέχρι τον Παπανδρέου Τζούνιορ που ναι μεν αυτός ήξερε που ήταν τα λεφτά, αυτά όμως λόγω των χρεών είχαν κάνει φτερά και παρέδωσε την χώρα στους διεθνής νταβατζίδες.

Μετά ήρθε η πρώτη φορά αριστερά όπου και στα δικά της χέρια δεν χρειαζόταν φορολογική συνείδηση γιατί το πουλάκι πέταξε και έμειναν όλοι φτωχοί και ποιος να πληρώσει το σπάταλο κράτος αφού και αυτό βολευόταν από τις πληρωμές των μικρομεσαίων – όσων είχαν ακόμη «λίπος» έως ήρθε ο Μητσοτάκης, προσπάθησε να βάλλει τάξη όμως δυστυχώς και αυτός κράτησε 40 υπουργαίους και 57 υφιπουργαίους μαζί με τον Γεραπετρίτη που αποφάσισε το ηλεκτρονικό φορολογικό φακέλωμα όλων των πολιτών  – πλην τον γνωστών αγνώστων κολλητών όλων των κυβερνήσεων, ώσπου σήμερα, λέει, θα μας φακελώσει φορολογικά και θα μας τα «αρπάζει» θέλουμε δεν θέλουμε με το πρόγραμμα EISPRAXIS συνεχίζοντας και αυτός με τις ευλογίες του Μητσοτάκη την αναγκαστική φορολογική συνείδηση των πολιτών όπως ακριβώς με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Ξέρει αυτός.

Έτσι λοιπόν όλο αυτοί τα τελευταία 30 χρόνια που δεν έβαλαν πενιά για να βρούνε δουλειά οι πολίτες, να ζούνε και να πληρώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, τώρα αναγκαστικά έχουν δεν έχουν, θα πληρώνουν μόνο και μόνο για να συντηρείται ένα σπάταλο κράτος που δεν προσφέρει, εκτός από φόρους, τίποτε άλλο στον Έλληνα φορολογούμενο.