Επιτέλους τα λεφτά της Περιφέρειας πιάνουν τόπο;

-ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;

Ο λόγος φυσικά για την διάθεση από την Περιφέρεια ενός ποσού ύψους 200.000 περίπου ευρώ για την αγορά μοτοσυκλετών που θα χρησιμοποιήσουν οι αστυνομικοί της Περιφέρειας στο δύσκολο έργο της πάταξης της εγκληματικότητας.

Αυτό έγινε για πρώτη φορά. Δηλαδή η Περιφέρεια διέθεσε κονδύλι για το καλό της κοινωνίας.

Με λίγα λόγια ο Χ. Μέτιος κατανόησε το πρόβλημα των αστυνομικών στην συνάντηση του με τους συνδικαλιστές της Αστυνομίας της Ξάνθης και αντέδρασε άμεσα. (Το άμεσα είναι σχετικό). Σημασία έχει ότι ο Χ. Μέτιος διέθεσε ένα κονδύλι για να στηρίξει το έργο των αστυνομικών και ναι θα μπορούσε να πει κανείς, επειδή οι καιροί είναι πονηροί, ότι είχε και δεύτερες σκέψεις λόγω προεκλογικής περιόδου και σου λέει είναι καλό να έχουμε ως παράταξη πρόσβαση και στο Σώμα των Αστυνομικών. Είναι μία καλή δεξαμενή ψήφων.

Η επόμενη σκέψη, με δεδομένο ότι οι Αστυνομικοί της Περιφέρειας γκρινιάζουν εδώ και χρόνια για έλλειψη προσωπικού λόγω των πολλαπλών ρόλων που ανατίθενται στους Αστυνομικούς (λαθρομετανάστευση, φύλαξη προσώπων, περίεργων συμπεριφορών του προξενείου, σύνορα με την Βουλγαρία κ.τ.λ.) εκεί δεν είδαμε τον Χ. Μέτιο να πιέζει την πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας προκειμένου να ενισχυθούν οι Αστυνομικοί και το καθημερινό έγκλημα έχει πιάσει κορυφή.

Ή οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας της Ξάνθης δεν του τα είπανε καλά ή ο Χ. Μέτιος δεν ζει στην Περιφέρεια.

Άντε λοιπόν να δούμε και μία τέτοια πρωτοβουλία και να είναι σίγουρος ότι οι Αστυνομικοί θα τον ψηφίσουν με δύο χέρια.

Διότι είναι εύκολο να δίνεις από το δημόσιο χρήμα για να κάνεις δημόσιες σχέσεις. Το θέμα όμως είναι να κάνεις δουλειά χωρίς αυτό και μόνο με την πειθώ να λες στους Υπουργούς ότι έχεις πρόβλημα με την εγκληματικότητα λόγω έλλειψης προσωπικού.

Εκεί χρειάζεται ο πολιτικός. Το να δίνει το χρήμα των πολιτών είναι εύκολο.