«Συλλυπητήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κωνσταντίνου   Κουρτίδη, για το θάνατο του τέως Νομάρχη Ξάνθης Παναγιώτη Σαλτούρου».

 

Ως αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης και δικηγόρος εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος πολιτευτή, δικηγόρου και τέως Νομάρχη Ξάνθης Παναγιώτη Σαλτούρου.

O Παναγιώτης Σαλτούρος, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός ως δικηγόρος, πολιτευτής, άνθρωπος και Νομάρχης και άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Β΄ Βαθμού, υπηρετώντας από τη θέση του Νομάρχη Ξάνθης, αλλά και άλλες θέσεις. Το σημαντικό του έργο είναι εμφανές σε όλο το Νομό Ξάνθης, την οποία αγάπησε με θέρμη και υπηρέτησε με σπουδή.

Ο Παναγιώτης Σαλτούρος υπήρξε εξαιρετικός συνάδελφος, αιρετός, πολιτικός, φίλος και άνθρωπος. Όλοι το θυμούνται με σεβασμό και αγάπη, για την αμεσότητά του και τον προσφιλή και προσήνη χαρακτήρα του.

Καλό Παράδεισο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης

 Κωνσταντίνος Κουρτίδης

Συλλυπητήριο Μήνυμα από τον Δήμο Πολιτών

Η απώλεια του πρώην Νομάρχη Ξάνθης, του πρώτου αιρετού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, Παναγιώτη Σαλτούρου, είναι μία θλιβερή είδηση και συνάμα αφαιρεί μία ακόμη πολιτική προσωπικότητα από το Νομό μας.

Ο Δικηγόρος Παναγιώτης Σαλτούρος, ιδιαίτερη προσωπικότητα, έγραψε τη δική του ιστορία στο πολιτικό προσκήνιο και της πόλης και του νομού αλλά και της Περιφέρειας.

Η πολιτική του παρουσία στα δρώμενα της Θράκης, θεωρείται θετική, ουσιαστική και παρεμβατική, προσθέτοντας και όχι αφαιρώντας.

Η Ξάνθη οφείλει στον Παναγιώτη Σαλτούρο τιμή και ευγνωμοσύνη για όσα άδολα πρόσφερε σε αυτήν.

Στους οικείους του, ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο για τη φυσική απώλεια του ανθρώπου τους.

Ο Παναγιώτης Σαλτούρος, πέρασε και αυτός, μαζί με άλλες πολιτικές προσωπικότητες της Ξάνθης και της Θράκης, στην ιστορία.

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Ξάνθης

για την απώλεια του Παναγιώτη Σαλτούρου

Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια του Παναγιώτη Σαλτούρου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή αφού έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Ο Παναγιώτης Σαλτούρος άφησε το προσωπικό του στίγμα στον δημόσιο βίο, ως ο πρώτος αιρετός Νομάρχης Ξάνθης, αλλά και ως Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενώ υπήρξε ένας από τους πιο γνωστούς δικηγόρους της πόλης μας.

Εγώ κι οι συνεργάτες μου εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης

Εμμανουήλ Χρ. Τσέπελης