ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

-Ποια καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος προτείνουμε και γιατί

Ο Κλάδος της εστίασης στην πόλη της Ξάνθης εδώ και πολλές δεκαετίες κρατά τα σκήπτρα στην επισκεψιμότητα, πέρα από όλα όσα δεινά μας βρήκαν την τελευταία δεκαετία, η οποία κακά τα ψέματα, όπως επηρέασε σχεδόν όλους τους επαγγελματικούς κλάδους στην πόλη, ειδικά την διετία που πέρασε,  επηρέασε και την εστίαση.

Το γεγονός ότι πέρασε η «μπόρα» του κορωνοιού και βρήκε τις περισσότερες επιχειρήσεις εστίασης ανοιχτές με βαρύ κόστος στους επιχειρηματίες δείχνει κάτι.

Πρώτον ότι οι επιχειρηματίες της εστίασης στην Ξάνθη αγαπούν αυτό που κάνουν.

Δεύτερον οι Ξανθιώτες επιχειρηματίες έχουν συνδυάσει την δουλειά τους με την αγάπη για τον τόπο τους

Και τέλος η παράδοση και η εν γένει λειτουργία της εστίασης στην πόλη με τα 1000 χρώματα είναι κάτι παραπάνω από ένα πιάτο φαγητό που θα μας συντροφέψει για όσο κρατά η διάρκεια του γεύματος ή του δείπνου.

Η παρασκευή και το σερβίρισμα του πιάτου, είναι μία ιεροτελεστία για τους Ξανθιώτες εστιάτορες, είτε αφορά το γρήγορο φαγητό, είτε αφορά τον παραδοσιακό τρόπο εξόδου.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Το «Δια χειρός Σωτήρη» στο κέντρο της πόλης. Πρώτον γιατί είναι η τρίτη γενιά επιχειρηματιών  στο φαγητό και το εστιατόριο είναι έτσι δομημένο  που μπορεί να φιλοξενήσει βιαστικούς πελάτες που δεν έχουν χρόνο πολύ στην διάθεσή τους αλλά θέλουν να απολαύσουν τα εκλεκτά και πατροπαράδοτα «σουτζουκάκια». Αλλά υπάρχει ο χώρος για τις παρέες που θα απολαύσουν την ποικιλία εδεσμάτων, θα κάνουν το «μίτινγκ» και  θα απολαύσουν το περιβάλλον του «δια χειρός Σωτήρη» έτσι όπως γίνεται εδώ και πολλές δεκαετίες.

Παράλληλά όμως, η επιχειρηματίας Μαίρη Τσιακίρογλου φρόντισε τα επάνω δώματα του εστιατορίου να φιλοξενήσουν παρέες οι οποίες θα συνδυάσουν την διασκέδαση, το επαγγελματικό ραντεβού και φυσικά ένα ρομαντικό δείπνο στα ζευγάρια συνδυάζοντας αυτό που λέγετε ότι … ο έρωτας περνάει από το στομάχι.

Μην ξεχάσουμε να προσθέσουμε ότι η επιχείρηση «πακετάρει» τις παραδοσιακές της γεύσεις και τις στέλνει «πακέτο» στο σπίτι, στη δουλειά και όπου επιθυμεί ο πελάτης.

Το συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

 

 

Ταβέρνα τα Φαναράκια στο κέντρο της πόλης στον πεζόδρομο της Κονίτσης

Εδώ το θέμα αλλάζει. Εδώ παντρεύεται το μεράκι, η ποιότητα του φαγητού, η δροσιά της αυλής για τους καλοκαιρινούς μήνες και η θέρμη του εσωτερικού εστιατορίου όπου φιλοξενεί κάθε Παρασκευή ζωντανή μουσική.

Εδώ πραγματικά μπορεί κανείς να απολαύσει το πάντρεμα των γεύσεων με το άψογο σέρβις, την ποιοτική ποικιλία των εδεσμάτων και όχι συνδυασμένο με απαγορευτικές τιμές.

«Τα Φαναράκια» σε σύνδεση με την παρεχόμενη ποιότητα του φαγητού και των υπηρεσιών κρατούν πολύ χαμηλά τις τιμές και σε αυτό το σημείο της αναφοράς «δένει» αυτό που γράψαμε στην εισαγωγή μας.

Οι Ξανθιώτες εστιάτορες απλά αγαπούν αυτό που κάνουν και φυσικά ο Χρήστος Μιχαλακίδης δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

 

 

 Ταβέρνα Has Steak House στην Π. Τσλαδάρη αλλάζει τα δεδομένα στην εστίαση

Είναι γεγονός ότι στο Has Steak House το φαγητό παίρνει άλλη διάσταση αφού ο Χασάν, ο υπεύθυνος της ταβέρνας, είναι και ο σεφ.

Εκεί, το μεράκι, η αγάπη για αυτό που κάνει μεταφράζεται στο πιάτο που μπορεί να συμπεριλαμβάνει από κοτόπουλο μέχρι αρνί ψητό στην σούβλα, κατσικάκι, τζιγιεροσαρμά και φυσικά όλα αυτά μπορείς να τα απολαύσεις στο υπέροχο – πεντακάθαρο εστιατόριο στην Π. Τσαλδάρη ή απλά, οι απίθανε ψητές λιχουδιές με ένα τηλεφώνημα να έρθουν στο σπίτι, στο γραφείο, στη δουλειά ή … στην εξοχή.

Το συστήνουμε ανεπιφύλακτα γιατί είπαμε, ο σεφ είναι ο υπεύθυνος του εστιατορίου και όχι απλά μαγειρεύει και ψήνει αλλά … «κεντάει».

Δοκιμάστε τις ψητές του γεύσεις και θα μας θυμηθείτε.

 

Ταβέρνα – καφέ «Μαίανδρος» στα Τέμπη του Νέστου στην Γαλάνη

Εδώ οι επιχειρηματίες Μαρία Αλεξανδρίδου της ταβέρνας «Μαίανδρος» στην Γαλάνη στα στενά του Νέστου και ο Μάκης Χατζόπουλος, μαιτρ του καφέ Nessos, έκαναν τον απόλυτο συνδυασμό καλού φαγητού και καφέ μέσα στην καρδιά της φύσης κάτω από την ίδια στέγη.

Πραγματικά ο επισκέπτης και λάτρης της φύσης, μπορεί, όλες τις εποχές του χρόνου,  να απολαύσει το πολύ καλό φαγητό συνδυασμένο με την ποσότητα που επιθυμεί να καταναλώσει, συνοδευόμενο πριν ή μετά το φαγητό  με τον ποιοτικότερο καφέ που έχει δοκιμάσει.

Όταν λέμε φαγητό προσαρμοσμένο στην επιθυμία του επισκέπτη, εννοούμε ότι ο πελάτης μπορεί να επιλέξει μέσα από το μενού, την σύνθεση κρεατικών στο πιάτο του.  Π.χ. Σουβλάκια κοτόπουλο, Σουβλάκια Χοιρινά, Σουτζουκάκια Μοσχαρίσια, Κεμπάπ Αρνίσια, Λουκάνικα γεμιστό με Κασέρι, Λουκάνικα Πικάντικο.

Καλό φαγητό, άψογη εξυπηρέτηση που συνδυάζει μία ολιγόωρη απόδραση από την Ξάνθη και όχι μόνον, όλες τις εποχές του χρόνου.

Όσο για τους χειμερινούς μήνες, εννοείτε ότι απολαμβάνεις την φύση, δίπλα στο τζάκι με καφέ, ποτό και φαγητό.

Η ίδια η κυρία Αλεξανδρίδου αναφέρει: “Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε όλοι, Ο Μαιανδρος του Νέστου στην Γαλάνη Ξάνθης κάνει την διαφορά… Επέλεξε τα καλύτερα τοπικά κρέατα από τους καλύτερους στο είδος τους, για μικρές και μεγάλες παρέες. Οι Φιλοξενούμενοι καθορίζουν την ποσότητα /τεμάχια από το κάθε είδος κρέατος που θέλουν να παραγγείλουν και το κόστος. Μια Ανάσα…δροσιάς κάτω από τα φιλόξενα Δέντρα του ποταμού Νέστου και τα δροσερά Νερά του”.

Το συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

 

Ταβέρνα ο Σταθμός

Εδώ και πολλές δεκαετίες η δροσιά από τα υπέργηρα πλατάνια του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Ξάνθης, συνοδεύουν το καλό φαγητό, κρεατικά στα κάρβουνα, τις χειροποίητες σαλάτες, που αλλού, φυσικά στην ταβέρνα ο Σταθμός.

Είναι μία από τις καλύτερες ταβέρνες της πόλης όπου συστήνεται ανεπιφύλακτα στους επισκέπτες οι οποίοι θέλουν να απολαύσουν καλό φαγητό, να παρκάρουν άνετα και τα παιδιά τους να είναι ασφαλή μιας και η ορατότητα των γονιών την ώρα του φαγητού για τον έλεγχο τους, είναι δεδομένη.

Η ταβέρνα ο Σταθμός, συνδυάζει το δροσερότερο σημείο ίσως της πόλης, την πολύ καλή κουζίνα, την άνεση στο παρκάρισμα και φυσικά την άνετη κίνηση των παιδιών στην αυλή του.

Όσο για τις τιμές, εκεί ισχύει αυτό που είπαμε για τους επαγγελματίες της Ξάνθης που ασχολούνται με την εστίαση. Θέλουν τον κόσμο στα μαγαζιά τους για αυτό και οι τιμές τους είναι λογικότατες.

Ο Γιώργος Αρισλέρ εγγυάται την ποιότητα του φαγητού.

 

Ταβέρνα «Το Πέρασμα»

 

Εδώ, τα λόγια είναι περιττά  Ο Νίκος Κουτσομιχάλης μετά από ¼ του αιώνα που βρίσκεται στην Ταβέρνα «Το Πέρασμα», όπου η ποικιλία των εδεσμάτων, το άψογο σέρβις, οι λογικές τιμές, έχουν μετατρέψει το «Πέρασμα» σε «σταθμό».

Θέλουμε να πούμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μπει πελάτης στην ταβέρνα «Το Πέρασμα» και να μην ξαναπάει, δεν υπάρχει περίπτωση να δοκιμάσει τις γεύσεις από τα τηγανιτά, τα μαγειρευτά, το κάρβουνο, τα ψάρια και τα εκλεκτά του κρέατα (μέχρι και κυνήγι) και να μην τα … ξαναδοκιμάσει.

Είναι ίσως ένα από τα καλύτερα μαγαζιά στην Ξάνθη που έχουν την δυνατότητα να φιλοξενήσουν εκδηλώσεις όπως γάμους, βαπτίσεις και κάθε είδους οικογενειακή εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν πολλά λόγια για να περιγράψει κανένας τον ειδυλλιακό χώρο της ταβέρνας «Το Πέρασμα», όπου η εμπειρία και ο επαγγελματισμός του Ν. Κουτσομιχάλη απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα που λέει ότι, το σωστό και καθαρό περιβάλλον, το καλό φαγητό, το άψογο σέρβις και οι λογικές τιμές, είναι αυτά που κρατούν την εστίαση όρθια.

Γιατί οι εστιάτορες αγαπούν αυτό που κάνουν.

Άλλωστε, πώς να μην αγαπήσουν την δουλειά τους, αφού σχεδόν τις περισσότερες ώρες βρίσκονται στους χώρους εργασίας τους και όσο για τις αργίες και τις ημέρες της σχόλης και κάθε μέρα, χωρίς «ρεπό», βρίσκονται δίπλα στους πελάτες τους.

Αυτοί είναι οι επαγγελματίες της Ξάνθης που αξίζει να τους τιμήσετε με την παρουσία σας και να δοκιμάσετε τα πιάτα τους.

Σοβαροί, οικείοι, προσιτοί και άριστοι επαγγελματίες. Προτιμήστε τους