Υπέρμαχος του Ακραίου Δικαιωματισμού
ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Σκανδαλώδης Παρέμβαση στην Εκκλησία της Ελλάδος

 

Με πρόσχημα τη βάπτιση δυο παιδιών, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος προέβη σε μια κίνηση αναγνωρίσεως του γάμου των ομοφυλοφίλων και της υιοθεσίας τέκνων, παρεμβαίνοντας στη δικαιοδοσία της Εκκλησίας της Ελλάδος και επιδιώκοντας να επιβάλει σ’ αυτήν την ίδια αναγνώριση.

Συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ετέλεσε, σε ναό της  Βουλιαγμένης, στις 9 Ιουλίου, βάπτιση δυο παιδιών, που φέρονται ως τέκνα ομόφυλου ζεύγους, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν αναγνωρίζει ούτε γάμο ομοφυλοφίλων ούτε υιοθεσία τέκνων από αυτούς.

Η Πατριωτική Ένωση καταγγέλλει τη σκανδαλώδη αυτή παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου και σημειώνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με τα εθνικά και θρησκευτικά αισθήματα του ποιμνίου του στην Αμερική, αλλά και όλων των Ελλήνων.

Η παρέμβασή του στην Εκκλησία της Ελλάδος είναι ακόμη πιο απαράδεκτη, γιατί παραβιάζει την αυτονομία και το αυτοδιοίκητο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Αρχιεπίσκοπος και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος οφείλουν να καταστήσουν σαφές προς κάθε κατεύθυνση και κατά πρώτο λόγο προς την Κυβέρνηση, που προωθεί απροκάλυπτα τη νομιμοποίηση ενός σκανδαλώδους δικαιωματισμού, ότι η Ελληνική Ορθοδοξία αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο που προστρέχει σ’ αυτήν, αλλά δεν παύει να καθορίζει τα όρια του αποδεκτού και του απαράδεκτου και να στηρίζει τις διαχρονικές της αρχές και αξίες.