ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ήρθε η ώρα για ανεξάρτητο μειονοτικό συνδυασμό υπό την ομπρέλα του DEP;

ΠΟΣΟ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ ΗΤΑΝ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΠΑΝΤΑΚ;

Ήρθε η ώρα το όνειρο του πατέρα Μπαντάκ, να γίνει πραγματικότητα;

Πολλοί είναι αυτοί που μιλούν για παραίτηση βόμβα του συμβούλου του Μ. Τσέπελη για λόγους δήθεν «ασυμφωνίας χαρακτήρων» που μοιραία οδήγησε στο «διαζύγιο» με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που ηγείται της Ξάνθης Μ. Τσέπελη.

Είναι βέβαιο πλέον ότι αν πραγματοποιηθούν αυτά που συζητούνται στο παρασκήνιο για την κάθοδο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 ανεξάρτητου συνδυασμού υπό την ομπρέλα του DEP τότε ο Μ. Τσέπελης που στηρίζει την ύπαρξη του αποκλειστικά στην μειονότητα θα βρεθεί στο «καναβάτσο» και εκτός νυμφώνος.

Άλλωστε ο πατήρ Μπαντάκ, όταν ακόμη ήταν σύμβουλος του Μ. Στυλιανίδη επανειλημμένα απείλησε τον πρώην δήμαρχο, λέγοντας του ότι θα κατεβάσει ανεξάρτητο μειονοτικό συνδυασμό.

Όπως δείχνουν τα πράγματα φτάνει η ώρα και αυτό που δεν έκανε ο πατήρ Μπαντάκ θα το πραγματοποιήσει ο γιος Μπαντάκ;

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τον τελευταίο χρόνο από την κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης από τον μειονοτικό βουλευτή Ζειμπέκ  στα Ελευθέρια της Ξάνθης, το Προξενείο κάνει «ξεκαθάρισμα» των δικών του μειονοτικών στελεχών και των «μη δικών» του.

Την εκτίμηση μας ενισχύει το γεγονός ότι ο νεαρός Μπαντάκ, από την πρώτη ημέρα της εκλογής του και την ανάληψη των καθηκόντων του στην αντιδημαρχία καθαριότητος, ήταν αποστασιοποιημένος και εξαφανισμένος από προσώπου γης και ουδεμία προσπάθεια κατέβαλε ο ίδιος για την καθαριότητα στην πόλη.

Πώς λοιπόν ο κύριος Μπαντάκ μιλά για έλλειψη συνεργασίας όταν ο ίδιος ήταν από παντού απών;

Ως προς το σημείο της επιστολής παραίτησης του, να σημειώσουμε ότι  στα δικά μας μέσα ενημέρωσης δεν κοινοποιήθηκε καμία επίσημη παραίτηση και άρα πληροφορηθήκαμε ότι παραιτείται μέσω συναδέλφων και πληροφοριών. Εμείς, ως μέσο ενημέρωσης, δεν γνωρίζουμε επίσημα ότι ανεξαρτητοποιήθηκε. Όπως και αν έχει το θέμα, στην επιστολή του αναφέρει ότι: «Από την έναρξη της θητείας της Δημοτικής Αρχής μέχρι και σήμερα, άσκησα τα καθήκοντά μου με συνέπεια και ευθύνη», κάτι που δεν ευσταθεί διότι ο κ. Μπαντάκ, σύμφωνα με καταγγελίες συνδημοτών μας, περιόριζε την όποια  παρουσία του και το όποιο έργο του είχε να κάνει με την καθαριότητα στην πόλι και την επίλυση προβλημάτων, μόνο σε περιοχές της πόλης και τους οικισμούς που κατοικούσαν αποκλειστικά μουσουλμάνοι συμπολίτες μας με προφανή σκοπό  και άρα στην επιστολή ψεύδεται και αυτό ενισχύει την εκτίμηση μας ότι ο κ. Μπαντάκ, θα κάνει την εμφάνισή του με ανεξάρτητη μειονοτική παράταξη για να διεκδικήσει τον δήμο της Ξάνθης και όλα τα άλλα που αναφέρει στην επιστολή παραίτησης του, “είναι προφάσεις εν αμαρτίαις”.

Βέβαια υπάρχει και η άλλη ανάγνωση που θέλει τον Μ. Τσέπελη να στηρίζει το Δροσερό πολύ περισσότερο από τα Κιμμέρια κάτι που προκάλεσε την οργή των Κιμεριωτών και μάλλον ο κ. Μπαντάκ, βλέποντας ότι πλέον δεν έχει τύχη στο χωριό του, ανεξαρτητοποιήθηκε για να καταλαγιάσει το μένος των Κιμεριωτών μέχρι να δει ο ίδιος ποιο είναι το πολιτικό του μέλλων, επιβεβαιώνοντας έτσι το γεγονός ότι όλοι όσοι συνεργάσθηκαν με τον Μ. Τσέπελη θα τους φάει η «μαρμάγκα» στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και θα έχουν την τύχη του Μπαντάκ, πλην αυτών που βγάζουν «μεροκάματο», μένοντας στο πλάι του δημάρχου μέχρις εκεί που πάει και μετά, έχει ο Θεός ή ο Αλλάχ.

Η εκτίμηση μας είναι ότι μετά από πολλά χρόνια, οργανώνεται ανεξάρτητη μειονοτική δημοτική παράταξη για να διεκδικήσει τον δήμο Ξάνθης.

Πληροφορούμε θα ότι πολλά ακραία στελέχη της μειονότητας στην Ξάνθη, αυτή την χρονική περίοδο,  βρίσκονται  σε αναμμένα κάρβουνα γιατί δεν γνωρίζουν πιο είναι το πολιτικό μέλλων του Ερντογάν μέχρι τις επόμενες εκλογές στην Τουρκία.

Η βεβαρημένη υγεία του Ερντογάν, η επιθυμία του με κάποιον τρόπο να αποφύγει τις εκλογές το 2023 επιβάλλοντας στρατιωτικό νόμο και αυτός είναι ο λόγος τις επιθετικής συμπεριφοράς του Τούρκου προέδρου κατά της Ελλάδος, που τα απόνερα της πολιτικής του, ελέω «δημοκρατίας» της Αθήνας, φτάνουν στην Θράκη, κάνουν τα ακραία μειονοτικά στελέχη της Θράκης και ιδιαίτερα της Ξάνθης που δεν βρίσκονται στην άμεση επιτήρηση του Προξενείου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά.

Άραγε κάτω από αυτές τις συνθήκες ποιος μειονοτικός από την τοπική κοινωνία θα εκτεθεί συμμετέχοντας σε μία μειονοτική παράταξη κάτω από την ομπρέλα του ανθελληνικού DEP;