«Αμέτοχη» στην παροχή βοήθειας στους πληγέντες του Δ. Παγγαίου η Περιφέρεια ΑΜΘ

 

Σημαντικό μέρος του Δ. Παγγαίου του ν. Καβάλας έχει υποστεί (2/7/2022) βιβλική καταστροφή από σφοδρή χαλαζόπτωση, η οποία στην κυριολεξία ισοπέδωσε πλήρως την παραγωγή αμπελώνων παραγωγής επιτραπέζιων σταφυλιών και οινοστάφυλων καθώς και επιτραπέζιων ελιών της ποικιλίας Χαλκιδικής κλπ.

Η παράταξή μας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των πληγέντων γεωργών και εξακολουθούμε ως σήμερα να παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις.

Χθες πραγματοποιήθηκε σημαντική σύσκεψη με την συμμετοχή όλων σχεδόν των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων (Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Γεν. γραμματέων, Προέδρου ΕΛΓΑ) στο Δημαρχείο στην Ελευθερούπολη, υπό την προεδρεία του Δημάρχου Παγγαίου κου  Φίλιππου Ανασταδιάδη και μετά από προσπάθεια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Βουλευτή Καβάλας κ. Ν. Παναγιωτόπουλου.

Στην σύσκεψη αυτή συμμετείχαν όλοι οι τοπικοί φορείς όπως και η Περιφέρεια ΑΜΘ. Η οποία αν και εκπροσωπήθηκε από τον Περιφερειάρχη, τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και έναν θεματικό Αντιπεριφερειάρχη, στην ουσία έλαμψε δια της πλήρους απουσίας οποιασδήποτε συμβολής ή ενέργειας θα μπορούσε να έχει ώστε να βοηθήσει επί του θέματος. Ο μεν αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης δεν μίλησε καθόλου ενώ ο Περιφερειάρχης μίλησε στην σύσκεψη για άσχετα όμως θέματα όπως η αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων και η μελέτη που αφορά τα Τενάγη Φιλίππων! Επί της ουσίας δυστυχώς τίποτε.

Άσχετα της έλλειψης κάθε βοηθητικής παρέμβασης της Περιφέρειας, το ζητούμενο αυτή την στιγμή δεν είναι οι αγροτικοί δρόμοι αλλά η εύλογη αποζημίωση των παραγωγών που πλήγηκαν από το χαλάζι και η όσο το δυνατόν αμεσότερη καταβολή των αποζημιώσεων. Στα πλαίσια αυτά καλούμε την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη να ενεργήσει υποστηρίζοντας την προσπάθεια που γίνεται ώστε να αποζημιωθούν δίκαια και άμεσα οι παραγωγοί απαιτώντας από τα στελέχη της διοίκησής του να προσπαθήσουν ώστε να κατανοήσουν το πρόβλημα και τις εξελίξεις. Καλούμε τον Περιφερειάρχη και την διοίκησή του να καταλάβει πως όλοι αυτοί που υπέστησαν τις ζημίες του χαλαζιού έχουν ανάγκη από μία σοβαρή προσέγγιση και από την υποστήριξη της περιφέρειας και όχι από ρηχές δηλώσεις στα κανάλια.

Η παράταξή μας αν και αντιπολίτευση θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα και να στηρίζει τις σοβαρές προσπάθειες που γίνονται.