Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν

Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν ο Χ. Τοψίδης έχει δίκιο στην ανακοίνωση του σχετικά με το μη καρποφόρο αποτέλεσμα του Περιφερειακού Συμβουλίου αναφορικά με τους αγροτοκτηνοτρόφους και ειλικρινά δεν γνωρίζω τι περίμενε από μία συνεδρίαση «κουστουμάτων» συμβούλων οι οποίοι δεν έχουν πατήσει σε λασπωμένο χωράφι. Μπορεί όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του η διοίκηση της περιφέρειας να μην είχε ουσιαστικές προτάσεις για τους αγροτοκτηνοτρόφους, αλλά του έδωσε αντιπολιτευτικό βήμα οπότε πολιτικά ο Χ. Τοψίδης είναι «καλυμμένος» με το πολιτικό έργο.

 

Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν ο Χ. Τοψίδης έχει δίκιο ή άδικο. Εγώ γνωρίζω ότι είδα τον Περιφερειάρχη Χ. Μέτιο να επισκέπτεται τον Τόπειρο όταν πνίγηκε από τα νερά και οι καλλιέργειες καταστράφηκαν από το χαλάζι.

Επίσης είδα τον Χ. Μέτιο να επισκέπτεται την γέφυρα του Ιάσμου αφού έπεσε και μετά.

Είδα τον Χ. Μέτιο στα αναχώματα του Έβρου αφού «έσπασαν» και μετά.

Και σε πολλές άλλες περιπτώσεις είδα τον Χ. Μέτιο να επισκέπτεται περιοχές της επικράτειας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αφού έγινε η ζημιά και μετά.

Δεν είδα ποτέ τον Χ. Μέτιο να επισκέπτεται τον Τόπειρο και να κάνει παρεμβάσεις πριν την καταστροφή … Και ακόμη τα αναχώματα του Νέστου δεν «έσπασαν» και εκεί θα δούμε τις καταστροφές –

Με λίγα λόγια και για να μην το κουράζουμε, θα μπορούσε η περιφέρεια αντί να λύνει τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών μέσα σε μία αίθουσα περιφερειακού συμβουλίου, και αυτό είναι καλό, προάγει την «δημοκρατία», αλλά δυστυχώς, δεν λύνει προβλήματα.

Τα προβλήματα λύνονται επιτόπου πριν αυτά εκδηλωθούν.

Α.Π.