https://www.onisilos.gr/?p=34615 26.6.2022 από Σημερινή

 

«ΠΤΗΣΗ CY 284  BEALINE CHARLIE OSCAR– η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΘΗΡΙΩΔΙΑ»

Κυκλοφόρησε και η 3 έκδοση του βιβλίου του βρετανού ερευνητή Simon Hepworth με τις έρευνές του για την ανατίναξη του αεροπλάνου των Βρετανικών Ευρωπαϊκών Αερογραμμών στις 12 Οκτωβρίου 1967 ως πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών CY 284, από Αθήνα προς Λευκωσία κοντά στο Καστελλόριζο.  Λόγω της πανδημίας καθυστερήσαμε να προβάλουμε την 3η έκδοση, (2021) παρόλο που αυτή διαφημιζόταν από την www.amazon.co.uk   και άλλες ιστοσελίδες,  από τις οποίες  είναι διαθέσιμα τα βιβλία του συγγραφέα.

Εμπλουτισμένη με νεότερες πληροφορίες και στοιχεία, αναλύσεις βρετανικών εκθέσεων και ρίχνοντας περισσότερο φώς για το ποίοι ευθύνονται για τον άδικο εκείνο χαμό 66 ανθρώπων,   το τρίτο βιβλίο φέρει τον  χαρακτηριστικό τίτλο « Πτήση CY 284 –Bealine Charlie Oscar – Η πραγματική ιστορία πίσω από μια ξεχασμένη θηριωδία», σε  αντίθεση με τις δύο πρώτες εκδόσεις που φέρουν τον τίτλο «Bealine Charile Oscar – Το μυστήριο της πτήσης 284».

 

 

https://www.amazon.co.uk/Bealine-Charlie-Oscar-Mystery-Flight/dp/1911255363

https://www.amazon.co.uk/Bealine-Charlie-Oscar-Forgotten-Atrocity/dp/1911255509

 

 

Αναμνηστική Πλάκα στο αεροδρόμιο Heathrow

Xάρη στην αξιέπαινη  πρωτοβουλία της  Christine  Marlborough που ζει στην Αυστραλία, θυγατέρα της Lily Marlborough, μίας εκ των 66 δολοφονηθέντων θυμάτων της πτήσης CY 284, οι Βρετανικές Αερογραμμές συμφώνησαν με την εισήγησή της για κάποιο τρόπο διατήρησης της μνήμης όλων των θυμάτων, και  έχουν ήδη το 2021 διευθετήσει και τοποθετήσει Αναμνηστική Πλάκα με όλα τα ονόματα των θυμάτων, στο Garden of Remembrance at St Georges Chapel  στο αεροδρόμιο Heathrow.

Τα εγκαίνια της Αναμνηστικής Πλάκας, θα γίνουν εν τη παρουσία συγγενών των θυμάτων, του συγγραφέα και άλλων άμεσα ενδιαφερόμενων στις 12 Οκτωβρίου 2022 , στις 12.00 μεσημέρι για έναρξη 12.30μ.μ.  (θα παραστεί και η γράφουσα).

« Πάντα σκεπτόμουν ότι δεν υπήρχε τίποτα που να τιμά το χαμό εκείνων των ανθρώπων…  Οι συγγενείς και φίλοι όσων ήσαν πάνω στο αεροπλάνο ευχαριστούν με ειλικρίνεια τις Βρετανικές Αερογραμμές για την γενναιόδωρη προσφορά τους ειδικά αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Μετά από 53 χρόνια είναι καλό να γνωρίζουμε ότι εκείνοι  οι 66 αθώοι άνθρωποι  τιμούνται», δήλωσε πέρσι η Christine.

 (Το αεροπλάνο ανήκε τότε στις Βρετανικές Ευρωπαϊκές Αερογραμμές που μετονομάστηκαν σε Βρετανικές Αερογραμμές).