Μαρία Τσιακίρογλου μία πολιτική δύναμη σε «ύπνωση» ή περιμένει την κατάλληλη πρόταση;

Μαθαίνουμε ότι η δυναμική πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης Μαρία Τσιακίρογλου θέλει να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά, με όρους που να οδηγούν τον τόπο ένα βήμα πιο μπροστά.

Είναι γεγονός ότι μέχρι σήμερα τα ηνία της Ξάνθης, κρατούσαν άνθρωποι που ήταν οικονομικά «βολεμένοι» και ο ιδιωτικός τομέας – επαγγελματίες – ως σώφρονες και άνθρωποι που παλεύουν καθημερινά να κρατήσουν όρθιες τις επιχειρήσεις τους, μένουν εκτός πολιτικής.

Εξαιρείται βέβαια ο νυν δήμαρχος, ο οποίος μπορεί να προέρχεται από την ελεύθερη αγορά, όμως με τόσα χρόνια στην πολιτική, είναι πλέον επαγγελματίας πολιτικός και άρα δεν λογίζεται στους ανθρώπους που πραγματικά παλεύουν να κρατήσουν όρθιες τις επιχειρήσεις τους και προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα.

Μάλιστα μου έλεγε νέος επαγγελματίας της πόλης μας, ο οποίος έχει αναπτύξει έναν όμιλο επιχειρήσεων που του προτάθηκε να συμμετάσχει ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος και το θεώρησε τιμή του, ότι το σκέφτεται.

Οι επιχειρήσεις που έχει δρομολογήσει βρίσκονται σε κομβικό σημείο, θέλει να προσφέρει αλλά θα προλαβαίνει τις πολιτικές και επαγγελματικές του υποχρεώσεις;

Και επειδή η Ξανθιώτες επαγγελματίες πλην ελαχίστων περιπτώσεων διαθέτουν φιλότιμο, αναρωτιέται και λέει: «Και αν δεν καταφέρω να είμαι εντάξει απέναντι στους ψηφοφόρους μου»;

Αυτός είναι και ο λόγος που οι επαγγελματίες που δυστυχώς για τον λαό της Ξάνθης διαθέτουν φιλότιμο, δεν ασχολούνται με την πολιτική και έτσι η Ξάνθη παραμένει σε χέρια τεμπέληδων και αρπακολλατζήδων.