Αντί να ενισχύσουν τον Έβρο τον «αποψιλώνουν»

«Με              απόφαση              του    ΔΙ.ΠΑ.Ε    χάνεται    η          Νοσηλευτική        Σχολή Διδυμοτείχου»

Δυστυχώς ακόμη μία δομή στο ακριτικό Διδυμότειχο, αυτή του τμήματος Νοσηλευτικής, κλείνει στην ουσία, αφήνοντας για μία ακόμη φορά «κρεμασμένους» τους ακρίτες και στο έλεος της ανεργίας και του οικονομικού μαρασμού.

Αυτό στάθηκε η αφορμή η Ε.Λ. να θέσει ερώτημα στον αρμόδιο υπουργό και όλοι αντιλαμβάνονται ότι η απάντηση θα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε όταν πρόκειται συστηματικά και από όλες τις κυβερνήσεις να πολεμούν τα ζωντανά κύτταρα στους ακριτικούς νομούς της Θράκης για το «καλό» των πολιτών.

Αναφέρει σχετικά η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ. Αντιδράσεις προκαλεί στους πολίτες του Διδυμοτείχου η μεταφορά του Παραρτήματος του Τμήματος Νοσηλευτικής από το Διδυμότειχο στην Αλεξανδρούπολη. Επιπλέον, από την κατάργηση του τμήματος επηρεάζεται η ζωή και οι σπουδές εκατοντάδων φοιτητών. Μια τέτοια εξέλιξη πιστεύουν πως θα είναι καταστροφική για την τοπική οικονομία, η οποία πλήττεται σοβαρά τα τελευταία χρόνια λόγω οικονομικής κρίσης αλλά και από την πανδημία. Τονίζουν πως με μια τέτοια κίνηση το Διδυμότειχο καταστρέφεται.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

 Προτίθεστε να μεριμνήσετε σχετικά, ώστε να ανακληθεί η απόφαση μεταφοράς του Παραρτήματος του Τμήματος Νοσηλευτικής από το Διδυμότειχο στην Αλεξανδρούπολη και να μην υποχρεωθούν εκατοντάδες φοιτητές αλλά και οι οικογένειές τους εν μέσω κρίσης να μπουν σε καινούριες οικονομικές περιπέτειες, καθώς και να μην αποδυναμωθεί η τοπική οικονομία του Διδυμοτείχου;