ΑΘΩΟΙ ΚΑΙ ΟΙ “4” στη δίκη με τον ψευτομουφτή

Αθώοι κρίθηκαν από το δικαστήριο και  οι τέσσερις κατηγορούμενοι στη δίκη που είχαν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης από το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης του ψευτομουφτή 

Όπως είναι γνωστό μηνυτές στη δίκη για τα γεγονότα με την κηδεία του αδικοχαμένου στρατιώτη στη Γλαύκη ήταν ο «ψευτομουφτής» Ξάνθης Αμέτ Μετέ και ο «Ιμάμης» στη Γλαύκη Ερκάν Αζίζογλου ωστόσο μετά από 8ωρη διαδικασία την Τρίτη 24 Μαϊου το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο έκρινε αθώους τους 3 κατηγορούμενους Χρύσα Ούτση, Νουρλη Φαρζλή (κάτοικος Γλαύκης), Εμίν Σινίκογλου για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης, ενώ μετέτρεψε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης σε απλή δυσφήμιση και έπαψε την οριστική τους δίωξη , λόγω της παραγραφής τους με τις αλλαγές στον ποινικό νόμο για τα αδικήματα που επισύρουν ποινές μέχρι έναν χρόνο. Απαλλάχθηκαν και οι τρεις.

Παράλληλα το δικαστήριο απήλλαξε και τον εκδότη του «Μαχητή» Πάνο Παπαδόπουλο από το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης με μετατροπή σε απλή  δυσφήμιση και για τον ίδιο λόγο απαλλάχθηκε και αυτός της κατηγορίας και έπαψε οριστικά η δίωξή του.