Τρόμος για τα αδέσποτα στην Ξάνθη

Τετάρτη απόγευμα, οδός Α. Παπανδρέου, πέμπτος όροφος και ο δρόμος από κάτω «πιάτο». Αυτοκίνητα κινούνται, πεζοί, ποδηλάτες μοτοσικλετιστές και ο «μπούφος» ανενόχλητος ενοχλεί ότι κινείται πάνω στο δρόμο και το πεζοδρόμιο.

«Μπούφος» είναι ένα συμπαθέστατο τετράποδο μαλλιαρό και βλέμμα «μαστουρωμένου» μεγάλος σε ηλικία, δεν βλέπει και δεν ακούει καλά, είναι στο   ύψος ενός παιδιού 2,5 με 3 χρονών και τρέχει, γαυγίζει επιθετικά πίσω από ότι κινείται. Είτε είναι δίποδο είτε τροχήλατο. Είτε κινείται στο δρόμο είτε στο πεζοδρόμιο.

Η σκηνή εκτυλίχθηκε κάτω από το μπαλκόνι, δυστυχώς, εκείνη την ώρα, δεν είχα μαζί μου το κινητό για να καταγράψω σε βίντεο την σκηνή όπως εκτυλίχθηκε.

Μεσήλιξ κινείται στο αριστερό πεζοδρόμιο με κατεύθυνση το LIDL.

Ο «μπούφος» κάτω από την πιλοτή.

Η τσάντα που κρατούσε ο ανυποψίαστος συμπολίτης μας – ήταν του  LIDL – έπεσε από τα χέρια του και έσκυψε να την πάρει.

Σε αυτό το σημείο ξεκινά η τραγελαφική ιστορία μας.

Ο «Μπούφος» σηκώνεται  στα τέσσερα, γρυλίζει, παίρνει επιθετική στάση.

Ο συμπολίτης μας ανασηκώνεται και βαδίζει.

Ο «Μπούφος ορμά κατά πάνω του γαυγίζοντας.

Ο άνθρωπος σταματά και τον κοιτάζει.

Ο Μπούφος σταματά στα δύο μέτρα και γαυγίζει επιθετικά.

Ο άνθρωπος σε επιφυλακή κάνει μερικά βιαστικά βήματα, γυρίζει και τον κοιτάζει. Βλέπει τον «Μπούφο» δίπλα του έτοιμος να ορμήσει.

Ο συμπολίτης μας πετάει την σακούλα επάνω του, προφανώς για να τον φοβίσει.

Ο Μπούφος γαυγίζοντας παίρνει την σακούλα την ξεσχίζει με μανία.

Ο συμπολίτης μας απομακρύνθηκε βιαστικά καμμιά δεκαριά βήματα και έφτασε στο ύψος του ΚΔΑΠ.

Ο «Μπούφος» αφού τελείωσε με την πλαστική σακούλα, όρμησε και πάλι στον συμπολίτη μας που σκαρφάλωσε στο τοιχίο του ΚΔΑΠ.

Για καλή του τύχη πέρασε ένα μηχανάκι.

Ο «Μπούφος» τον παράτησε και βάλθηκε να κυνηγήσει γαυγίζοντας το μηχανάκι με τον αναβάτη να κάνει «σλάλομ» για να του ξεφύγει.

Μάθαμε από την γειτονιά ότι πριν από ένα χρόνο, ο δήμος το μάζεψε, για τον λόγο ότι είναι επιθετικός, μετά από λίγο καιρό τον ξαναπαράτησε στο ίδιο σημείο.

Παρά τις καταγγελίες της γειτονιάς, ο «Μπούφος» μένει εκεί να θυμίζει την ρήση που αντικαθρεπτίζει τα «μάλα» την διοίκηση του Μ. Τσέπελη. «Όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω».