Τι λέει ο Γιάννης Ιερόπουλος  για τις  800 διανυκτερεύσεις κατά την διάρκεια του συνεδρίου;

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΘΗΚΕ Η ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΟΥΣ;

 

Διάβασα με πολύ προσοχή τον απολογισμό του συνεδρίου των Γενικών Γραμματέων που πραγματοποίησε η δημοτική αρχή και ειλικρινά από την έκθεση ιδεών που παρουσιάζεται στην ανακοίνωση του δημάρχου, δεν κατάλαβα την χρησιμότητα αυτού του συνεδρίου για τους Ξανθιώτες που τα φέρνουν δύσκολα πέρα.

Μένω σε αυτό που αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος: «έγιναν, τουλάχιστον 800 διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της πόλης μας, και άλλων περιοχών της Περιφέρειας, καθώς επίσης σημειώθηκε μεγάλος τζίρος για τα τοπικά καταστήματα της περιοχής».

Δεν ξέρω για τις 800 διανυκτερεύσεις, αλλά συνομιλώντας με επιχειρηματίες της Ξάνθης και ειδικότερα της εστίασης, αυτό που αποκόμισα ήταν ότι μόνο ένα βράδυ ο χουβαρντάς δήμαρχος «μάντρωσε» τους επισκέπτες σε συγκεκριμένη επιχείρηση εστίασης.

Άρα για ποιους τζίρους των επιχειρήσεων μιλάει ο δήμαρχος;

Όσο για τις 800 διανυκτερεύσεις, που κάποιοι που ήταν παρόντες στο δημοτικό αμφιθέατρο  μιλούν για 100 άτομα. Κάποιοι ανεβάζουν το νούμερο στα 200 άτομα και θα ήταν καλό να μας πει ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Ξάνθης Γιάννης Ιερόπουλος, τελικά πόσες διανυκτερεύσεις έγιναν και για πόσους;

Από όσο γνωρίζουμε οι περισσότεροι από αυτούς έμειναν μόνο το πρώτο βράδυ στην Ξάνθη και τα στελέχη των κοντινών δήμων δεν έμειναν στην Ξάνθη αλλά επέστρεψαν στον δήμο τους.

Ελάχιστοι ήταν οι «μερακλήδες» που έμειναν και έβγαλαν «γούστα».

Πώς βγήκαν 800 διανυκτερεύσεις;

Ο ίδιος ο δήμαρχος αναφέρει το νούμερο.

Εκτός αν οι Ξανθιώτες, πλήρωσαν για 800 διανυκτερεύσεις.