Κύριε Τσαλικίδη, οι πολίτες του Ιάσμου, δεν σας θέλουν για να κάνετε ότι μπορείτε, αλλά για να κάνετε.

Πραγματικά η φράση και μόνο του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Ν. Τσαλικίδη, δείχνει πόσο αδύναμο είναι το πολιτικό σύστημα στην Περιφέρεια να διοικήσει και να δώσει λύσεις στον τόπο.

 

Ποιο συγκεκριμένα γύρω από τον Κομψάτο ποταμό, υπάρχουν πάνω από 5.000 στρέμματα «ποτιστικά» και  αυτά τα πέντε χιλιάδες στρέμματα που είναι δεξιά και αριστερά του Κομψάτου εδώ και 2 χρόνια αδυνατούν να ποτιστούν.

Γιατί; Έσπασαν σύμφωνα με τους αγρότες δύο αναβαθμοί, μικρά φράγματα μέσα στο ποτάμι, με αποτέλεσμα να μην συγκρατείται το νερό και αντί να πέφτει στα αυλάκια ποτίσματος – καναλέτα- για να ποτίζονται τα χωράφια, αυτό το νερό πέφτει στην λιμνοθάλασσα και χάνεται.

Το χειρότερο όλων, μετά από την σχετική πίεση που άσκησαν οι αγρότες στην αντιπεριφέρεια Ροδόπης σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα,  κ. Τσαλικίδης απάντησε λέγοντας. «Κάνουμε ότι μπορούμε» μία προσφιλή φράση των ανθρώπων της εξουσίας που αδυνατούν να προσφέρουν στην κοινωνία της Θράκης.

Είναι λυπηρό, οι άνθρωποι οι οποίοι εξελέγησαν για να κάνουν πράγματα να λένε «Κάνουμε ότι μπορούμε».

Προφανώς ο κ. Τσαλικίδης δεν αντελήφθη ότι στην θέση του Αντιπεριφερειάρχη δεν βρίσκεται για να κάνει ότι μπορεί, αλλά βρίσκεται, για να κάνει.

Δηλαδή από πρόπερσι που έσπασε ο αναβαθμός, έπρεπε ήδη να τον είχε κάνει για να μην πάει χαμένη η σοδειά των παραγωγών.

Όπως δείχνει το πράγμα, ο κ. Τσαλικίδης δεν έχει αντιληφθεί ότι επέρχεται επισιτιστική κρίση.

Εκτός αν αυτός έλυσε το πρόβλημα αυτό για τον εαυτό του.