Με έκθεση ιδεών απαντά το ΥΠΕΞ για την ύψωση της Τουρκικής Σημαίας στην Λευκόπετρα στο ραμαζάνι

 

Δυστυχώς για τους Θρακιώτες η απάντηση του ΥΠΕΞ σε ερώτηση της Ελληνικής Λύσης, αναφορικά με την ύψωση της Τουρκικής Σημαίας στην γιορτή του Ραμαζανιού στην Λευκόπετρα, είναι ένα λογοτεχνικό κείμενο  που επί της ουσίας δεν απαντά στο ερώτημα της Ελληνικής Λύσης και των Θρακιωτών για τον λόγο ότι οι ίδιοι «ακραίοι» που ύψωσαν την σημαία, δυναμιτίζουν κάθε φορά, το κλίμα της ειρηνικής συνύπαρξης των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων της Θράκης.

Το ΥΠΕΞ απαντά με «άρες μάρες κουκουνάρες»….

 

ΘΕΜΑ: Απάντηση στην υπ’ αριθμ. 5000 από 03.05.2021 Κοινοβουλευτική Ερώτηση των Βουλευτών κ.κ. Αποστόλου Αβδελά και Κωνσταντίνου Χήτα

Η πραγματοποίηση ιδιωτικής επίσκεψης Τούρκων αξιωματούχων στο πλαίσιο εορτασμών για το Ραμαζάνι του τρέχοντος έτους τελούσε σε γνώση του Υπουργείου Εξωτερικών, όπως και κάθε άλλη τέτοιου είδους επίσκεψη, η οποία έλαβε χώρα στη Θράκη τα προηγούμενα έτη.

Το Υπουργείο Εξωτερικών λαμβάνει παγίως κάθε μέτρο για την πιστή τήρηση των προβλέψεων της Συνθήκης τη Λωζάννης και προβαίνει σε κάθε άλλη δράση η οποία κρίνεται σκόπιμη και επιβεβλημένη, προκειμένου να μην προκαλούνται παρερμηνείες τόσο ως προς το περιεχόμενο της Συνθήκης όσο και τα πραγματικώς συμβαίνοντα σχετικά με τη μεταχείριση που επιφυλάσσει η Ελληνική Πολιτεία έναντι της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη.