Η Ποντιακή Γενοκτονία Άκαυτη Βάτος Εθνικής Μνήμης

Στις 19 Μάϊου, Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας, ο λαός μας φέρνει στη μνήμη του και τιμά τις 350.000 Ποντίων, που εξοντώθηκαν, με αδυσώπητη μανία, φανατισμό και βαρβαρότητα, απλώς γιατί ήταν Έλληνες και Χριστιανοί και γιατί η επίσημη εξουσία πρώτα των Νεοτούρκων Οθωμανών και στη συνέχεια  του διαδόχου Τούρκου ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ, ήθελε τον αφανισμό  και τον ξεριζωμό τους από τις πανάρχαιες εστίες τους, όπως και ολόκληρου του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Η σημερινή Τουρκία, όπως και στην περίπτωση της Αρμένικης γενοκτονίας, αρνείται πεισματικά ν’ αναγνωρίσει την Ποντιακή γενοκτονία και προσπαθεί να συσκοτίσει την αλήθεια, με ψεύδη και διαστρεβλώσεις των ιστορικών γεγονότων. Η Ελληνική Πολιτεία, οι Πόντιοι που διεσώθησαν και κατέφυγαν στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες και ολόκληρος ο Ελληνικός λαός έχουν ιερή υποχρέωση να διατηρούν ως άκαυτη βάτο τη μνήμη των θυμάτων και τη μνήμη του Ελληνικού Πόντου.

Έχουν ταυτόχρονα υποχρέωση να προωθήσουν διεθνώς την αναγνώριση της Ποντιακής γενοκτονίας, ως ενός μαζικού εγκλήματος μισαλλοδοξίας και εθνοκτονίας, που διεπράχθη ως μέρος μιας επίσημης και διατεταγμένης πολιτικής.

Η Πατριωτική Ένωση κλίνει ευλαβικά το γόνυ στη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας και δράττεται της ευκαιρίας για να υπενθυμίσει στον Ελληνικό λαό ότι αυτοί που δεν αναγνωρίζουν   την Ποντιακή γενοκτονία είναι οι ίδιοι που εγείρουν σήμερα αυθαίρετες αξιώσεις και διεκδικήσεις και εκτοξεύουν απειλές κατά του Ελληνισμού στην Ελλάδα και την Κύπρο και ότι πρέπει να είναι σε εθνική επαγρύπνηση και επιφυλακή.

 

Πανελλήνια ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Ο Πρόεδρος,

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου