ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΣΑΤΥΡΑ -Έναρξη του Επιστημονικού Συνεδρίου στην Ξάνθη.

ΜΕΡΑ ΠΡΩΤΗ

 Ο «Κλεισθένης», όργανο αυτοπροβολής και κατασπατάλησης δημοτικού χρήματος

 

Καλό το Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Τσέπελη για το Επιστημονικό, «τρομάρα» μας, συνέδριο αλλά δεν είχε δράκο, ή είχε; απλά να του πούμε ότι αυτός που του γράφει τα Δελτία Τύπου καθώς και οι προσωπικοί του υμνητές, καλό είναι να μην τερατολογούν και να γράφουν πράγματα κοντά στην πραγματικότητα επειδή  το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, λένε στο χωριό μου.

 

ΨΕΜΑ ΠΡΩΤΟ:ΠΟΥ ΧΩΡΕΣΑΝ 800 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ;

Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν αυτός που έγραψε το Δελτίο Τύπου γνωρίζει ότι παραπάνω από 400 δεν χωρούν στο δημοτικό αμφιθέατρο.

ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Οι φωτογραφίες του συνεδρίου από τα φιλικά και «χρυσωμένα» τοπικά μέσα ενημέρωσης του δημάρχου, που δείχνουν το μισό αμφιθέατρο να είναι και να μην είναι γεμάτο.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΣΑΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΌΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΤΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ

Δεν γνωρίζουμε πόσα από τα 216 εκατομμύρια του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» που έδωσε ο «κολλητός» υπουργός της Ξάνθης κ. Πέτσας στην Περιφέρεια, έφτασαν στον δήμο Ξάνθης γιατί από όσο ξέρουμε η παλιά πόλη ακόμη πίνει νερό από αμιαντοσωλήνες, τα ορεινά της Σταυρούπολης κάθε Καλοκαίρι «κορακιάζουν»  και πόσο οι αγροτικοί δρόμοι θα κάνουν καλλίτερη την καθημερινότητα των Ξανθιωτών. Εκτός αν ο δήμαρχος με την παρέμβαση της εταιρείας φυσικού αερίου, θέλει να μετατρέψει και τους υπάρχοντες ασφάλτινους δρόμους σε χωραφόδρομους.

 

Βέβαια δεν ξέρουμε αν ο δήμαρχος χάλασε τον υπουργό Πέτσα ή ο υπουργός Πέτσας χάλασε τον δήμαρχο Τσέπελη αφού και οι δύο όπου σταθούν και όπου βρεθούν θα … σώσουν την Ξάνθη, θα … σώσουν την Ελλάδα, βέβαια, επειδή ο υπουργός κατάλαβε τι πάστα είναι ο Τσέπελης, κάλεσε τους δημάρχους να επισπεύσουν τις διαδικασίες, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος απένταξης έργων, «όχι για να τιμωρήσουμε κάποιους, αλλά για να βοηθήσουμε άλλους που περιμένουν»,  όπως τόνισε.

Αυτά δεν τα λέμε εμείς, τα λέει ο δήμαρχος στο Δελτίο τύπου αυτοπροβολής.

Όχι τίποτα άλλο αλλά για να μην μας πείτε εμπαθείς, για να συνεχίσει ο υπουργός λέγοντας ότι «σήμερα, εκτός από τα έργα αυτά που δίνουν αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο, η κυβέρνηση στηρίζει την αυτοδιοίκηση σε μια δύσκολη συγκυρία και είναι αυτή που σχετίζεται με το ενεργειακό κόστος».

 

Αυτός ο υπουργός δεν είναι που κατάργησε το δημοτικό συμβούλιο και έδωσε το δικαίωμα με απόφασή του στον κάθε  Μ. Τσέπελη να «ξεσκιστεί» στην κυριολεξία στις απευθείας αναθέσεις;

 

Όπως λέει στην συνέχεια το Δελτίο τύπου του δημάρχου, ο υπουργός είπε ότι θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τους δήμους για να καλύψουν την ενεργειακή κρίση

 

– ω ρε φαγοπότι πάλι και δώστου καινούριες απευθείας αναθέσεις.

 

Προφανώς ο δήμαρχος δεν είπε στον υπουργό ότι ο προηγούμενος δήμαρχος έβαλε LED στην πόλη και έχει πετύχει μία σχετική οικονομία, αλλά μάλλον, δεν θα του είπε πώς ότι κερδήθηκε από την οικονομία στο ρεύμα, δόθηκε σε απευθείας αναθέσεις σε γνωστούς και φίλους.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΣΧΟΙΝΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ – ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΟ ΚΑΤΑΡΤΗΣΜΕΝΟ ΣΤΕΛΕΧΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ; ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕ ΚΥΡΙΕ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΣΧΟΙΝΑ. ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ; 

Τώρα βέβαια στον λόγο που πήρε ο κύριος Ευρωτραφής Σχοινάς, είπε ότι είναι ικανοποιημένος που η Ελλάδα κατάφερε να ξεπεράσει μαζί με την Ευρώπη την πανδημία, την εργαλιοποίηση του μεταναστευτικού, την επιθετικότητα της Τουρκίας και φυσικά τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Βέβαια ο κ. Σχοινάς στα χνάρια του Μ. Τσέπελη, δεν είπε ότι η πανδημία άφησε σακατεμένη την οικονομία της Χώρας, ότι ο κ. Τσέπελης με τα χρήματα που δόθηκαν από την Ευρώπη και την κεντρική διοίκηση, αγόρασε στα χαρτιά τόσους τόνους απολυμαντικό για να κάνει μπάνιο η Ευρώπη ολόκληρη και όχι η Ξάνθη και βέβαια από αυτήν την ιστορία, ωφελημένο βγήκε το Δροσερό αφού από αυτά τα χρήματα, η δημοτική αρχή πλήρωσε κάποια τοπικά μέσα ενημέρωσης για να τους μάθουν  να προφέρουν την πανδημία ως κορονοϊό και όχι ως κορώνα.

Χρυσοπληρώθηκαν κάποιοι από όλη αυτή την ιστορία της πανδημίας και κυρίως οι κολλητοί του δημάρχου και το Δροσερό.

Τώρα όσο για την εργαλειοποίηση των λαθρομεταναστών από την Τουρκία, θα πρέπει να ξέρει ο κ. Σχοινάς ότι ο Τούρκος Πρόεδρος είναι αυτός που είναι και κάνει αυτά που κάνει.

Αλήθεια κύριε Σχοινά ποιος μαζεύει τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα;

Ποιος τους είπε μπάστε ελεύθερα;

Ποιος δεν τους απελαύνει για να στείλει το μήνυμα σε όλες τις γωνιές της γης ότι η χώρα μας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι;

 

Ο Ερντογάν έκανε και κάνει καθημερινά την δουλειά του χρησιμοποιώντας ακόμη και τους λαθρομετανάστες.

 

Εμείς ως χώρα και περιοχή, ποιο είναι το μήνυμα που στέλνουμε σε κάθε λογής άνθρωπο που παίρνει τους δρόμους, τα άγρια βουνά για  να’ ρθει στην Ελλάδα; Μήπως για χατίρι των Ευρωπαίων δεν μετατράπηκε η Ελλάδα σε Νέο Δελχί; Τι ακριβώς καταφέραμε η Ελλάδα και η Ευρώπη σε αυτό το κομμάτι κύριε Σχοινά;

Όσο για την Ευρώπη στον Ρωσοουκρανικό πόλεμο, αυτό που δεν μας λέει ο κ. Σχοινάς είναι ότι η Ευρώπη, μετά από αυτόν τον πόλεμο θα αγοράζει το Αμερικάνικο αέριο στην τριπλάσια τιμή από το Ρωσικό. Αυτά, βέβαια θα μου πείτε, δεν συζητούνται στα σαλόνια των μη εκλεγμένων τεχνοκρατών της Ευρώπης.

Και σε αυτό το σημείο ο κ. Σχοινάς, έκανε το μεγαλύτερο λάθος της αναφοράς του. Είπε επί λέξει:  ότι σε όλη την Ευρώπη και στη χώρα μας υπάρχει έλλειψη καταρτισμένου στελεχιακού προσωπικού.

 

Εμείς κύριε Σχοινά μου δεν γνωρίζουμε τι γίνεται στην Ευρώπη με τα καταρτισμένα στελέχη, όμως αν δεν το ξέρετε, σας το λέμε ότι της Ελλάδος τα καταρτισμένα και μορφωμένα παιδιά, πήγαν για να βρουν την τύχη και το ψωμάκι τους στην ξενιτιά. Όλα τα άλλα είναι να’ χαμε να λέγαμε.

 

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ κα ΨΩΜΑ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ

 

Λέει ο δήμαρχος στο Δελτίο Τύπου του: Το Συνέδριο ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των συμμετεχόντων από τη Γενική Γραμματέα του Δήμου Σοφία Ψωμά, σε μια πόλη, όπως είπε, «που οι άνθρωποι συνυπάρχουν ειρηνικά, με σεβασμό, ενότητα και αλληλεγγύη, σε μια πόλη του Πολιτισμού και του Εθελοντισμού».

 

Που είσαι Δροσερό να δεις ότι όλα αυτά που είπε η Γενική Γραμματέας του Δήμου σου αφορούν εσένα που θα ψηφίσεις τον δήμαρχό της.

 

Τέλος του προγράμματος.

Μισό μη βιάζεστε, στην ομιλία του ο δήμαρχος Ξάνθης είπε, σύμφωνα πάντοτε με το Δελτίο Τύπου του, την σοβαρότερη ατάκα του.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΣΕΠΕΛΗΣ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ Η ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ. (Παρακαλώ μη γελάτε. Σοβαρευτείται)

Λέει ακριβώς η ανακοίνωση του δημάρχου: Όσο για την ομιλία του, ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης αναφέρθηκε στο σπουδαίο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση … όπως ακριβώς τα χρυσοπληρωμένα του παπαγαλάκια που ενημερώνουν έγκυρα και έγκαιρα τους Ξανθιώτες.

 

Δήμαρχε καλύτερα να ντύνεσαι  παρά να μιλάς.