Αντιδήμαρχος Ν. Μαυρίδης: Σε ένα χρόνο ο δήμος Αβδήρων θα διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο κυνοκομείο πλαισιωμένο από το ανάλογο προσωπικό.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ;

Μιλήσαμε με τον αντιδήμαρχο του δήμου Αβδήρων Ν. Μαυρίδη και ζητήσαμε πληροφορίες για το που βρίσκεται το θέμα του κυνοκομείου.

Σίγουρα το θέμα των αδέσποτων απασχολεί όλες τις δημοτικές αρχές – πλην δήμου Ξάνθης που σκοπός του είναι, να αναδείξει σε βουλευτίνα του κυβερνώντος κόμματος την Γενική Γραμματέα και μοιραία, δεν υπάρχει χρόνος να ασχοληθεί με τα αδέσποτα που πολλά από αυτά είναι επιθετικά και κινδυνεύουν συμπολίτες και μικρά παιδιά να πάθουν κακό.

Αναφέρουμε τον δήμο Ξάνθης σε αντιπαραβολή με τον δήμο Αβδήρων, διότι ναι μεν ο δήμος Ξάνθης διαθέτει κυνοκομείο, πλην όμως επειδή το έκανε ο πρώην δήμαρχος είναι ανενεργό, μήπως πάρει, ο πρώην δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος, κάποια ψήγματα δόξας όταν το εγκαινιάσει ο Μ. Τσέπελης.

Επανερχόμαστε στο θέμα του κυνοκομείου στον δήμο Αβδήρων ο οποίος αξιοποιεί κατά κόρον το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ προς όφελος των δημοτών του και Θεού θέλοντας το κυνοκομείο θα είναι έτοιμο του χρόνου, στην Γεννησέα στον χώρο του όρχου των μηχανημάτων.

Ποιο συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, όλο το πρόγραμμα είναι στην φάση των αδειοδοτήσεων και από τον Αύγουστο ο εργολάβος θα αρχίσει να κατασκευάζει το κυνοκομείο 46 θέσεων.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο δήμος Αβδήρων παράλληλα με την μελέτη, την πρόβλεψη και τον προγραμματισμό έχει προχωρήσει την διαδικασία πρόσληψης του κτηνιάτρου για το κτηνιατρείο που προβλέπεται να υπάρχει, στον χώρο του κυνοκομείου, βάση σχεδιασμού και πρόβλεψη πρόσληψης  του βοηθητικού προσωπικού και φυσικά των απαραίτητων μηχανημάτων για την λειτουργία του κυνοκομείου.

Απλά σε αντίθεση με τον δήμο Ξάνθης, ο Δήμος Αβδήρων, ένας πολύ μικρός δήμος σε σύγκριση με τον μητροπολιτικό δήμο, αξιοποιεί κατά κόρον τα προγράμματα και δεν επιβαρύνει τους συνδημότες του σε όλους τους τομείς όπως απορρίμματα, νερό, παροχή υπηρεσιών.