Ο κόσμος της Ξάνθης έχει αποδείξει ότι από το υστέρημα του στηρίζει δράσεις εθελοντισμού και αλληλεγγύης

Την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 για ενδέκατη χρονιά από τις 09.00 το πρωί έως και τις 17.00 το απόγευμα, 10 ραδιοφωνικοί σταθμοί της Ξάνθης σε κοινή ραδιοζεύξη θα προβάλλουν τη δράση στήριξης του γηροκομείου «Μέγας Βασίλειος».

Κάθε χρόνο θα αναβαθμίζουμε την διοργάνωση του ραδιομαραθώνιου η οποία θα εμπλουτίζεται με διάφορα δρώμενα και παράλληλες εκδηλώσεις – Παρακαλώ τον κόσμο να βοηθήσει όπως μπορεί !  

Ο καθένας μπορεί να προσφέρει ό, τι μπορεί διότι όπως υποστήριξε ο κ. Παπαχρόνης  «..Περάσαμε χρόνια μνημονίων και πανδημίας και πάντα ο κόσμος συνεχίζει να ανταποκρίνεται και να στηρίζει..» . Να σημειώσουμε ότι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα  πολλοί συμπολίτες να συνεισφέρουν ως εθελοντές. Κάποιοι συμπολίτες μας ζήτησαν μέχρι και άδεια από τη δουλειά τους για να είναι μαζί μας…», προσθέτει ο κ. Παπαχρόνης.

Επίσης ο Πρόεδρος του γηροκομείου Ξάνθης «Μέγας Βασίλειος»   παρακαλεί θερμά τους συμπολίτες μας που δεν έχουν ή δεν επιθυμούν να συνδράμουν να μιλούν  ευγενικά στους εθελοντές και στα μικρά παιδιά με τους κουμπαράδες που αύριο θα βρεθούν σε κάθε σημείο της πόλης.

Κατά την διάρκεια του ραδιομαραθωνίου  στην κεντρική πλατεία ο κόσμος θα μπορεί  να βγαίνει φωτογραφίες στο σταντ των παππούδων σε μια δημιουργία της εικαστικού  και εργαζόμενης του Γηροκομείου Ξάνθης κας Φίφης Χατζηστόϊκου, ενώ επίσης  στην κεντρική πλατεία 12.00 με 14.00 θα έχει ζωντανή μουσική με Ξανθιώτες καλλιτέχνες, με την επιμέλεια του Δημήτρη Λεβάκη.

Τέλος ο κ. Παπαχρόνης επεσήμανε το φιλανθρωπικό έργο του ιδρύματος αφού όπως υποστήριξε   υπάρχουν ηλικιωμένοι που αδυνατούν να ανταποκριθούν οικονομικά και έχουν βρει ζεστασιά και φροντίδα στο γηροκομείο της Ξάνθης.